ترک ترامادول

دکتر زهرا زهره وندی
دکتر زهرا زهره وندی

دارای دکترای تخصصی روانشناسی هستند و با سالها تجربه به صورت تخصصی در مرکز رها مشاور به مشاوره و درمان اعتیاد طبق آخرین متدهای روز می‌پردازند.

قرص ترامادول یک مخدر صنعتی است که در آزمایشگاه‌های دارویی تهیه شده و با سرعت زیادی گیرنده‌ های درد در مغز را مسدود کرده و مانع احساس درد و ناراحتی در فرد می‌ شود. این دارو به صورت قرص، کپسول و آمپول در بازار موجود است که معمولا برای کاهش درد مورد استفاده قرار می‌ گیرد. این دارو با افزایش ترشح سروتونین در مغز باعث تجربه یک احساس شادی در فرد شده و باعث سخت شدن ترک ترامادول می شود.

ترامادول چیست؟

ترامادول یکی از مسکن های قوی و شبه تریاک است که به بهبود درد های خفیف کمک می کند. این دارو با مسدود کردن سروتونین در سیناپس های عصبی باعث جذب مجدد نور اپی نفرین می شود. خاصیت تسکین درد با ترامادول ضعیف تر از مورفین است اما حالت نعشگی آن با مورفین برابری می کند. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه ترک و درمان اعتیاد به مورفین کلیک کنید. این مسکن شبه مخدر در صورت استفاده مداوم و طولانی مدت، افزایش دوز مصرفی و مصرف بدون تجویز و نظارت پزشک می‌توانند وابستگی شدید و اعتیاد ایجاد کند.

عوارض مصرف ترامادول

مصرف ترامادول باعث بروز عوارضی خفیف می شود که بعد از گذشت چند روز از بین می روند. از عوارض کوتاه مدت ترامادول می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • خواب آلودگی و کمبود انرژی
  • حالت تهوع و استفراغ
  • ‌مشکلات گوارشی
  • سردرد و سرگیجه
  • خشک شدن دهان
  • وقفه تنفسی
  • دیر انزالی

 در صورت تداوم مصرف ترامادول افراد به مشکلاتی همچون سندروم سروتونین، نارسایی غدد فوق کلیوی و کمبود آندروژن دچار می شوند. علائم طولانی مدت و جدی مصرف ترامادول عبارتند از:

  • دمای بدن بالاتر از حد طبیعی
  • ‌ضعف عضلانی، توهم و کما
  • فشار خون بالا و تپش قلب
  • تحریک پذیری و عدم تعادل

علائم مسمومیت با ترامادول شامل : تهوع، استفراغ، سردرد، گیجی، بیقراری، عدم تعادل، افت فشار خون، دپرشن تنفسی، تشنج، کاهش سطح هوشیاری و در نهایت کما است.

عوارض ترک ناگهانی ترامادول

 

عوارض ترک کردن ناگهانی ترامادول

با وجود اینکه ترامادول یک مسکن شبه مواد مخدر است و تاثیرگذاری شدیدی مانند مواد مخدر ندارد  اما قطع ناگهانی آن عوارضی مشابه ترک ناگهانی مواد مخدر ها را دارد. از جمله مهم ترین عوارض جسمانی ترک ناگهانی ترامادول می ‌توان به خارش، اختلالات بینایی، استفراغ، خشکی دهان، درد معده، تکرر ادرار، دفع پروتئین در بدن، مشکلات تنفسی، اختلالات جنسی، اسهال، قرمزی چشم ها، تب و احساس سردی در بدن اشاره کرد. علائم افسردگی، اختلالات خواب، اضطراب، تحریک پذیری شدید، افزایش خشونت و ضعف از علائم روحی ترک این دارو هستند.

در رها مشاور بخوانید: بهترین روش های درمان افسردگی بعد از ترک اعتیاد

روش های ترک ترامادول

  • سم زدایی

سم زدایی از اولین راه های ترک ترامادول است که انتخاب انواع روش آن به شدت مصرف ترامادول بستگی دارد. هدف اصلی از سم زدایی بدن از ترامادول، به حداقل رساندن آسیب های ناشی از این ماده شبه مخدر است که معمولا سم زدایی روندی آهسته است و پنج تا هفت روز ادامه می یابد.

  • روان درمانی

یکی از بهترین روش های ترک متادول مراجعه به کلینیک های ترک اعتیاد با مشاوران و روانشناسان ترک اعتیاد است. در روش روان درمانی، درمانگران تلاش می کنند تا ریشه اصلی تمایل افراد به مواد را پیدا کنند زیرا اعتیاد یک بیماری و اختلال ذهنی است و درمان آن باید از مغز شروع شود. این روش علاوه بر ترک ترامادول برای ترک تمام مواد مخدر ها موثر است. با پیروی از این روش افراد ترک اعتیاد بدون بازگشت را تجربه می کنند زیرا روانشناسان از لحاظ روحی و جسمی حمایت کننده هستند و باعث کاهش وابستگی روانی اعتیاد می شوند.

  • ترک ترامادول در خانه

معمولا ترک ترامادول در خانه برای افرادی که به دوز کمی از ترامادول وابستگی دارند؛ موثر تر است. البته این افراد باید در نظر داشته باشند که مانند ترک هر ماده مخدر دیگری مانند ترک حشیش یا تریاک، باید بعد از انجام آزمایش های لازم و مشورت با پزشک اقدام به ترک اعتیاد در خانه کنند. در صورت ترک این مسکن در خانه باید راه های تقویت بدن بعد از ترک اعتیاد را پیش ببرید. همچنین در صورت ترک اعتیاد در خانه از مقاله نوشیدنی ها برای ترک اعتیاد استفاده کنید. 

کلام آخر

معمولا در صورت مصرف ترامادول زیر نظر پزشک، هیچگونه عوارضی را به همراه ندارد. مصرف مداوم و بدون توجه به دوز مصرفی، این مسکن باعث وابستگی می شود. ترک ترامادول در صورتی که زیر نظر پزشک انجام شود با عوارض ترک اعتیاد کمتری همراه است. این دارو به دلیل داشتن ساختار شیمیایی مشابه با داروهای افیونی مثل مرفین، پس از اینکه توسط بدن جذب شد گیرنده‌های افیونی مغز را تحت تأثیر قرار داده و باعث تسکین درد و احساس آرامش در فرد خواهد شد. برای ترک این دارو حتما باید به کلینیک های ترک اعتیاد معتبر مراجعه کرد.  

  1. ترامادول چیست؟
  2. عوارض کوتاه مدت مصرف ترامادول چیست؟
  3. عوارض بلند مدت مصرف ترامادول چیست؟
  4. عوارض جسمانی ترک کردن ناگهانی ترامادول چیست؟
  5. عوارض روانی ترک ناگهانی ترامادول چیست ؟

نظرات درمان شدگان رهامشاور

12 دیدگاه

  • حورا, 3 آذر 1401 @ 11:21 ب.ظ پاسخ

    سلام من به خاطر شکستگی مهره های کمر روزی دوعدد ترامادول ۵۰ با نظر پزشک و تقریبا ۱۰ روز استفاده کردم. الان که دیکه نمیخورم حالت تهوع و سرگیجه شدید دارم چطور حالم رو بهتر کنم.

    • تحریریه رها مشاور, 10 آذر 1401 @ 2:06 ب.ظ پاسخ

      سلام
      با مشورت با پزشکی که دارو را داده، کنار بگذارید معمولا پزشکان این قرص را برای درمان نمی دهند حتما باید رویه ترک ترامادول را توسط پزشک دانسته باشید. ترک ترامادول خطر تشنج دارد و عوارض دیگری که دچارش شده اید، با پزشک و روانپزشک حتما مشورت کنید.

  • جوادم, 5 اسفند 1401 @ 4:33 ق.ظ پاسخ

    دو هفته پیش بخاطر مصرف ترامادول تشنج کردم و تازه فهمیدم چقدر درگیر شدم و حالم بده، حالا دارم تو خونه با نهایت انگیزه و خواست قلبی اقدام ب ترک میکنم، از روزی دو عدد ۲۲۵ امروز رسوندم به روزی یک هشتم یک قرص(ظرف مدت ده روز)، سوالم اینه: ایا ممکنه با ترک هم دچار تشنج بشم؟ یا خیر فقط در اثر مصرف بیش از حد این اتفاق می افته؟ ببینین اصلا نمیخوام دوباره تشنج کنم خیلی حس بدی بود با ضرر و اسیبی ک خودم حس کردم بعد از تشنج به سرم اومد اصلا دلم نمیخواد دوباره پیش بیاد پس خواهش دارم راهنماییم کنین سپاسگذار

    • تحریریه رها مشاور, 7 فروردین 1402 @ 1:53 ب.ظ پاسخ

      سلام دوست عزیز
      مصرف ترامادول و ترک آن هر دو ممکن است تشنج به همراه داشته باشد لازم است با پزشک روان و اعتیاد مشورت کنید تا با تجویز ضد تشنج احتمال آن کم شود ولی به علت اثرات نامعلوم و شدید ترامادول احتمالا از بین نمی رود برای کاهش این احتمال حتما با پزشک در ارتباط باشید.

      موفق باشید.

  • Safar.ROshanaei, 1 تیر 1402 @ 8:41 ب.ظ پاسخ

    سلام .روزی ۳تا قرص ۲۲۰می خورم .هم وقتی مصرف کردم وفقط بخاطره دیسک و تنگی کانال نخاعی و دیسک گردن می خورم .عوارض مثل نئشگی رو اصلا دوست ندارم .آیا میشه داروی دیگری رو جایگزین این کرد و مصرف نکرد

    • تحریریه رها مشاور, 27 تیر 1402 @ 5:08 ب.ظ پاسخ

      سلام دوست عزیز
      حتما داروی جایگزین و بهتر با نداشتن وابستگی تجویز می شود ولی ابتدا ترامادول یه آهستگی با داروهای مکمل و ضد تشنج قطع تدریجی می شود.ضعف و خشکی دهان هم با تکنیک های رفتاری مثل ریزه خواری،آبنبات ترش و دمنوش آویشن و نعنا و آدامس بدون قند و داروهای تجویزی اصلاح می شود.

  • قاسم, 1 مرداد 1402 @ 8:11 ب.ظ پاسخ

    سلام وخسته نباشید بنده تا شش ماه پیش روزی سه عدد قرص ترامادول ۲۲۵ مصرف میکردم ولی الان کاملا کنار گذاشتم ولی متاسفانه الان دچار افسردگی وبی حوصلگی و عصبانیت شدم بی زحمت بفرمائید چیکار کنم تا چه دارویی مصرف کنم

    • تحریریه رها مشاور, 14 مرداد 1402 @ 3:45 ب.ظ پاسخ

      سلام دوست عزیز
      افسردگی حتما با دارو و مشاوره طبق اینکه پزشک شما را ویزیت کند تجویز می شود.برای هر فرد افسردگی و اضطراب، دارویی مناسب فرد دارد. برای فردی فلوکسیتین برای فردی بوپروپیون طبق خصوصیات فرد تجویز می شود.ضد افسردگی های خواب اور و ضد افسردگی های سرحال کننده پس حضوری ویزیت پزشک اعتیاد شوید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هشت + 4 =

برای دریافت مشاوره کلیک کنید!!!
تلفن گویا : 02191099132