عوارض ترامادول

ترامادول یکی دیگر از مسکن هایی است که حتما باید با تجویز پزشک مصرف شود. بسیاری از افراد هستند که از این دارو برای ترک اعتیاد استفاده می کنند؛ در صورتی که یکی از عوارض ترامادول ، ایجاد وابستگی و اعتیاد است. اگر این دارو تحت نظر پزشک مصرف نشود باعث عوارض جبران ناپذیری می شود که در ادامه آنها را ذکر کرده ایم.

ترامادول چیست؟

داروی ترامادول یکی دیگر از مسکن های مشابه اپیوئیدی (مشتقات تریاک) است که معمولا برای تسکین درد های متوسط تا شدید تجویز می شود. این مسکن با تاثیر گذاری بر مغز وابستگی جسمانی و روانی ایجاد می کند که برای ترک ترامادول افراد باید به کلینیک های ترک اعتیاد مراجعه کنند. نیمه عمر این دارو ۴ تا ۶ ساعت است و معمولا پزشکان برای جلوگیری از ایجاد وابستگی، فقط 5 روز و به مقدار ۵۰ تا ۱۰۰ میلی ‌گرم هر ۸ ساعت تجویز می‌ کنند. از دیگر نام های آن می توان به ترامال، ترامد، بایومادول و پیرالژین اشاره کرد.

عملکرد ترامادول

عملکرد این دارو به دو صورت است. اولین عملکرد ترامادول، چسبندگی به مو است که خاصیت مخدری قوی تری از خود به جا می ‌گذارد. این دارو با تاثیرگذاری بر مغز باعث تغییر کردن نحوه احساس درد می شود. یکی دیگر از عملکرد های این قرص به صورت جلوگیری از بازجذب نورآدرنالین و سروتونین است که افزایش غلظت این دو رابطه مستقیمی با افزایش سرخوشی دارند. این دارو با کاهش گرفتگی عضلانی و رفع علائم افسردگی سبب ایجاد وابستگی شدید و احساس آرامش می شود. مقدار کمی از این دارو به پروتئین خون بسته می شود و بقیه ی آن به صورت متابولیت های شکسته شده در کبد از راه ادرار دفع می ‌شوند.

عوارض ترامادول

معمولا پزشکان ترامادول را در دوز پایین و یک دوره کوتاه مدت تجویز می کنند زیرا این دارو به شدت اعتیاد آور است که در صورت بی توجهی به دوز مصرفی آن، مشکلات خطرناکی نظیر مشکلات تنفسی، تشنج، کما و در آخر مرگ را به همراه دارد. ترامادول با افزایش سروتونین در بدن باعث ایجاد حالت تهوع، افزایش فشار خون با سردرد شدید، دیر انزالی و سرگیجه می شود. با توجه به اینکه ترامادول مقدار زیادی سروتونین در مغز ترشح می کند؛ مصرف مداوم آن باعث سندرم سروتونین می شود. از نشانه ‌های سندرم سروتونین می توان به بالا رفتن ضربان قلب، توهم، از دست دادن هماهنگی و تعادل اشاره کرد.

تداخلات ترامادول

مصرف همزمان قرص ترامادول و برخی داروهای دیگر می‌تواند تاثیرات مخربی در سلامتی فرد ایجاد کند یا باعث عدم جذب یکی از داروها یا هردو دارو شود. برای مثال مصرف همزمان ترامادول با داروهای مهارکننده بازجذب سروتونین مانند سیتالوپرام، بوپروپیون، فلوکستین و مهارکننده منوآمینواکسیداز موجب تشدید عوارض دارو و گاهی سندرم سروتونین می شود. از دیگر محرک هایی که با ترامادول تداخل دارند عبارتند از: الکل، داروهای مسکن و آرام بخش.

تداخل ترامادول با شیره تریاک

مصرف همزمان ترامادول با شیره تریاک عوارض جبران ناپذیری نظیر بیهوشی، کما، تشنج، مشکل تنفسی، فشار خون غیر طبیعی، ضربان قلب آهسته و ضعف عضلات را به همراه دارد. از دیگر عوارض مصرف این دو می توان به سرگیجه، سردرد، خواب آلودگی، تهوع و استفراغ، یبوست، تعریق و خشکی دهان اشاره کرد.

تداخل ترامادول با مشروب

مصرف همزمان مشروب و ترامادول با تاثیر گذاری بر مغز باعث تشدید عوارض یکدیگر می شوند. ترامادول با تاثیرگذاری بر روی مراکز تنفسی مغز و کند کردن عملکرد آن باعث کند شدن تنفس می‌ شود که مصرف مشروب در این زمان باعث تشدید این عارضه و در آخر منجر به قطع تنفس، بیهوشی، ایست قلبی و در نهایت مرگ می ‌شود. یکی دیگر از عوارض مصرف همزمان این دو می توان به اختلالات کبدی اشاره کرد.

اعتیاد به ترامادول

اعتیاد به ترامادول

ترامادول با افزایش سروتونین و احساس سرخوشی باعث ایجاد وابستگی و اعتیاد می شود. در صورتی که به دوز مصرفی این دارو توجه نشود؛ تحمل بدن افزایش می یابد. افزایش تحمل بدن به منظور این است که مصرف مداوم ترامادول با گذشت زمان باعث کاهش ایجاد سرخوشی می شود که در این هنگام افراد برای تجربه کردن سرخوشی به اندازه گذشته، مجبور به مصرف دوز بیشتری از ترامادول می شوند.

‌‌علائم اعتیاد به ترامادول

اعتیاد می‌ تواند در میان مواد مخدر علائم یکسانی داشته باشد. از علائم هشداردهنده اعتیاد به ترامادول می ‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. مصرف مواد به صورت منظم
  2. احساس بی ‌قراری در صورت عدم دسترسی به آن
  3. صرف پول و منبع مادی مورد نیاز برای خرید مواد
  4. انجام رفتارهای خطرناک مانند خشونت برای بدست آوردن مواد
  5. صرف زمان بیش از حد برای بدست آوردن ترامادول
  6. علائم جسمانی اعتیاد به ترامادول عبارتند از: تعریق، خارش، حالت تهوع، اختلال در نعوظ.

ترک ترامادول

  • سم زدایی بدن از ترامادول

سم زدایی از اولین روش های ترک ترامادول است که به سه روش سم زدایی فوق سریع ، سم زدایی سریع و تدریجی انجام می شود. این روش در سریع ترین زمان مواد افیونی در بدن افراد را دفع می کند و تمایل افراد به مصرف ترامادول را کاهش می دهد. سم زدایی می‌ تواند شامل مصرف دارو برای تسکین علائم ترک مانند داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی، شل کننده‌های عضلانی و داروهای ضد اضطراب باشد.

  • روان درمانی

روان درمانی یکی از بهترین روش های ترک ترامادول است که باعث پیدا شدن ریشه اصلی اعتیاد می شود. روانپزشک، روانشناس یا مشاور در روان درمانی با روش های مختلفی مانند مشاوره فردی یا گروهی به کاهش وابستگی روانی به ترامادول کمک می کنند و سبب جلوگیری از بازگشت به اعتیاد می شوند. همچنین در این روش جلوگیری از عود مجدد و کنترل خود برای مصرف ترامادول را می آموزند. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه علت بازگشت به اعتیاد کلیک کنید. 

کلام آخر

با وجود اینکه ترامادول یک مسکن قوی است و معمولا پزشکان برای کاهش درد این دارو را تجویز می کنند اما مصرف بیش از حد آن عوارضی را به همراه دارد. همانطور که گفته شد؛ عوارض ترامادول بیشتر از مزایای آن است زیرا این دارو می تواند منجر به اعتیاد شود. با توجه به اینکه مصرف و حتی ترک ترامادول عوارض خطرناک و مرگباری را به همراه دارد، قطع مصرف این دارو حتما باید زیر نظر پزشک و در کلینیک های ترک اعتیاد انجام شود.

  1. ترامادول چیست؟
  2. عملکرد ترامادول چگونه است؟
  3. عوارض مصرف بیش از حد ترامادول چیست؟
  4. عوارض ترامادول چیست؟
  5. نشانه های سندرم سروتونین چیست؟
  6. عوارض ترامادول با شیره تریاک چیست؟
  7. عوارض ترامادول با مشروب چیست؟

 

فهرست مطالب

نظرات درمان شدگان رهامشاور

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای دریافت مشاوره کلیک کنید!!!
مشاوره تلفنی رایگان پیش از ترک

سم زدایی یک روزه و ترک سریع انواع مخدر در کلینیک رها مشاور

برای دریافت مشاوره همین الان تماس بگیرید!

تماس با مشاوران : 09353030968