افراد زیادی هستند که به دلایل مختلفی به دنبال روش های ترک اعتیاد خانگی هستند اما لازم به ذکر است که ترک تریاک در خانه با چالش های خطرناکی همراه است. می توانید این کار را در خانه و تحت نظر پزشک مشاور بگذرانید.
روش های ترک تریاک در خانه
ترک ناگهانی: یکی از روش های ترک اعتیاد، قطع ناگهانی تریاک است. در این روش فرد در خانه به صورت یکباره از مصرف تریاک اجتناب می کند. ترک تریاک در خانه عوارضی مانند: تشنج، سکته، حمله قلبی، توهم هذیان دارد. در صورت مشورت کردن با پزشک یا مشاوره اعتیاد می توانید از شدت گرفتن این عوارض جلوگیری کنید.
ترک تدریجی: در روش ترک تدریجی، افراد با کاهش روزانه مصرف تریاک سعی می کنند تریاک را ترک کنند. با وجود اینکه این روش عوارض کمتری نسبت به روش ترک ناگهانی دارد اما احتمال ناامیدی و بازگشت به سمت تریاک بیشتر است.
ترک با دارو: این روش برای ترک تریاک در خانه بدون مشورت با پزشک بسیار خطرناک است. ترک تریاک با مصرف متادون و ب 2 امکان پذیر است اما در صورت مصرف بیش از حد این داروها به آن وابسته می شوید. درصورتی که متادون با دستورالعمل های مناسب و تحت نظر مشاور مصرف شود، راهی موثر و ایمن جهت رفع وابستگی به تریاک است.
ترک تریاک با اسپند: این روش هیچگونه توجیح علمی و پزشکی ندارد و فقط به کاهش علائم ترک تریاک می شود. بعضی از علائم ترک تریاک عبارتند از: تعریق زیاد ، بی قراری و بی تابی، انجام حملات هیجانی، حس سرما و لرزش اندام ها، دردهای عضلانی مفصلی، پرخاشگری و اختلال در خلق و خو.
عوارض ترک تریاک در خانه
بیماری اعتیاد به عواملی همچون مشکلات خانوادگی، مشکلات روانی، اضطراب و منزوی بودن بستگی دارد. با توجه به اینکه مواد مخدر وابستگی روانی ایجاد می کند، افرادی که تصمیم می گیرند اعتیاد را در خانه کنار بگذارند؛ از نظر روحی ـ روانی درمان نمی شوند و باز هم به سمت اعتیاد می روند. همچنین قطع ناگهانی این مواد باعث علائم محرومیت مثل تهوع، اوردوز، دردهای عضلانی، لرز و تعریق می شود. افراد توانایی مدیریت این عوارض را ندارند و ممکن است به خودشان آسیب های جدی تری برسانند.
تریاک چیست ؟
تریاک از گیاه خشخاش گرفته می شود که کاهش درد و میل جنسی را به همراه دارد. این ماده با اثرگذاری روی مغز باعث انقباض شدید مردمک چشم و افزایش تنش عضلانی در دستگاه گوارش خواهد شد. این ماده به صورت پودر یا قالب در بازار به فروش می رسد یا به مواد های دیگری مانند مورفین، کدئین یا هروئین تبدیل می شود.
عوارض مصرف تریاک
با وجود اینکه تریاک تاثیر کم تری روی مغز و بدن می گذارد اما مصرف این ماده در مدت طولانی می تواند عوارضی مانند آسیبهای ریوی، کبدی و کلیوی، خارش و تیره شدن رنگ پوست، تیرگی لبها، کهیر و ایست تنفسی و مرگ بگذارد. از دیگر عوارض مصرف تریاک می توان به موارد زیر اشاره کرد:
مصرف بیشتر
مصرف مقدار کم تریاک باعث تحمل بیشتر بدن می شود. این امر به این منظور است اگر فرد در روز اول با مصرف مقدار کمی از تریاک به سرخوشی می رسیده است؛ بعد از گذشت زمان دیگر با مصرف مقدار کم لذت نمی برند و بدن او به تریاک بیشتری نیاز دارد.
وابستگی روانی ـ جسمی
در صورت مصرف مداوم و بیش از حد تریاک، وابستگی جسمانی و روانی ایجاد می کند. افراد زمانی متوجه وابستگی روانی می شوند که تحت هر شرایطی با ولع به دنبال به دست آوردن و مصرف تریاک باشند. اعتیاد روانی به دلیل قدرت و نیروی بالایی که دارد ، غلبه بر آن دشوارتر از اعتیاد جسمانی خواهد بود.
افسردگی بعد از ترک
مصرف مواد مخدر تریاک مدت ها بعد از ترک آسیب های روانی مانند افسردگی، اضطراب و استرس را به همراه دارد. تریاک با تاثیرگذاری روی سلول های مغز باعث احساس سرخوشی می شود. در صورت ترک کردن و نرسیدن این ماده به مغز، افراد کسل می شوند و دچار علائم افسردگی می شوند. گاهی اوقات یادآوری شرایط بدی که فرد معتاد آن را تجربه کرده است نیز باعث افسردگی می شود.
علت افسردگی بعد از ترک
افسردگی یک اختلال روانی ست که با نوسانات هورمونی دوپامین و سروتونین بروز می کند. همچنین اعتیاد نیز ریشه درونی دارد و بسیاری از افراد برای فرار از حالات روحی ناخوشایند به اعتیاد روی می آورند.
درمان افسردگی بعد از ترک
درمان افسردگی بعد از ترک یکی از مهم ترین مراحل ترک اعتیاد است زیرا این علائم باعث افزایش تمایل افراد به مصرف دوباره می شود. برای درمان افسردگی بعد از ترک می توانید از روش های زیر کمک بگیرید:
حفظ رژیم غذایی مناسب
در دوران مصرف تریاک بدن به شدت ضعیف می شود. برای تجدید انرژی بدن حفظ رژیم غذایی مناسب به افراد کمک می کند و باعث کاهش علائم افسردگی می شود. مصرف مواد غذایی سرشار از پروتئین مانند گوشت، ماهی، تخم مرغ و استفاده از سبزی ها و مرکبات میتواند به سلامت ذهن و روان کمک کند.
افزایش عزت نفس
افرادی که در گذشته اعتیاد داشتند، از عزت نفس پایینی برخوردار هستند به همین علت نمی توانند در جامعه حضور پیدا کنند و در آینده موفق شوند و باعث بروز افسردگی می شود. افراد برای درمان افسردگی باید راه های افزایش اعتماد به نفس را یاد بگیرند.
ورزش کردن
دوپامین انتقال دهنده عصبی است که در خلق و خوی تاثیر بسزایی دارد. ورزش کردن باعث افزایش ترشح دوپامین می شود. همچنین انجام فعالیت های لذت بخش مانند موسیقی گوش دادن یا شعر خواندن باعث افزایش این هورمون می شوند.
- عوارض ترک تریاک در خانه چیست ؟
- روش های ترک تریاک در خانه چیست ؟
- عوارض جسمانی ترک تریاک در خانه چیست ؟
- عوارض مصرف تریاک چیست ؟