اسپند برای ترک اعتیاد
تاثیر اسپند در ترک اعتیادامروزه اعتیاد در جامعه گسترش یافته و همه گیر شده است . اما این بیماری همچون بیماری های دیگر قابل درمان است و روش های مختلفی برای درمانش وجود دارد. ابتدا باید علت گرايش به اعتياد را پیدا شود و بعد درمان شود زیرا ترک اعتیاد به منظور مصرف نکرن مواد مخدر است و شما به درمان جنبه ی روانی این مسئله نیز نیاز دارید .
علت گرایش به اعتیاد
- رفاه اقتصادی : در خانواده هایی که درآمد اقتصادی بالاست.روابط انسانی به علت درگیری والدین با کار کمتر می شود . ضعیف شدن روابط خانوادگی علت تنهایی فرزندان است که در آخر گرایش فرزندان را به اعتیاد افزایش می دهد .
- فقر در خانواده : نداشتن پول کافی و رنج کشیدن شخصیتی ضعیفی را شکل می دهد که افراد دیگر قادر به حل مشکلات نیستند و برای فرار از این مشکلات وارد مسیر های انحرافی می شوند . یکی از این انحرافات اعتیاد است .
- افراط در محبت : محبت دیدن زیاد از طرف خانواده اثر منفی بر تربیت کودکان می گذارد . وابستگی شدید فرزندان به خانواده به روحیه ی فرزند آسیب میرساند و فرزند هیچگاه احساس بزرگ بودن و استقلال نمی کند و همیشه متکی به خانواده است .
- کمبود محبت در خانواده: ضعف عاطفی و محبت ندیدن کافی از سمت خانواده اختلالاتی را در شخصیت افراد ایجاد می کند که به سمت انحرافات (اعتیاد و کار های غیر اخلاقی دیگر )کشیده شوند .
- طلاق و پیامد آن: از هم گسیختگی ، اختلافات خانواده و بی توجهی به تربیت فرزندان باعث گرایش فرزندان به اعتیاد می شود که موثر ترین علت گرایش افراد به اعتیاد و مصرف مواد است .
- کم سوادی یا بی سوادی خانواده: یادگیری آموزش و تحصیل ؛ به بالا رفتن اطلاعات آنها کمک شایانی می کند تا در تربیت فرزندانشان دچار مشکل نشوند. همچنین از معتاد شدن فرزندانشان جلوگیری کنند .
- اعتیاد داشتن یکی از اعضای خانواده: کودکان اولین جامعه ارتباطی خود را با والدین خود تجربه می کنند و به آنها اعتماد و اطمینان کامل پیدا می کنند و از کارهای آنها تقلید می کنند .اگر والدینی دچار اعتیاد شده باشد ؛ در روحیه فرزندان اثر گذاشته و گرایش به اعتیاد آنها را افزایش داده است .
- دسترسی آسان به مواد مخدر: دسترسی آسان به مواد یکی دیگر از علل گرایش به اعتیاد است به این صورت که اگر فرد زمینه انحرافی در وجود خود داشته باشد با دسترسی آسان به مواد ، مصرف مواد را شروع می کند .دسترسی به مواد مخدر بستگی به وضعیت جغرافیایی كشور، محله زندگی، نقش قوانین، نحوهی اجرا و قاطعیت قوانین و برنامهریزیهای مسئولین برای مهار مواد مخدر دارد .
- بیکاری: بیکاری باعث فقر ،از دست دادن اعتماد به نفس ، افسردگی ، احساس ناامیدی و یاس می شود و افراد را به سوی اعتیاد می کشاند .فرد به دلیل بیكاری و نداشتن درآمد آبرومند، به خرید و فروش مواد مخدر روی میآورد و برای خود شغلِ كاذب ایجاد میکند.
چرخه اعتیاد
- مصرف مواد
- تجربه سرخوشی موقت
- احساس پشیمانی و گناه
- تحریک روانی
- هوس مواد
- مصرف مجدد
انواع اعتیاد
- اعتیاد جسمی : با مصرف روزانه ی مواد ، انتقال دهنده عصبی کاهش می یابد و بدن فرد معتاد احساس نیاز به مواد بیشتری می کند .ترک اعتیاد ؛ درد و بی خوابی یا پرخوابی را به همراه دارد .
- اعتیاد روانی : لذت و سرخوشی مصرف مواد باعث می شود فرد معتاد نتواند اعتیاد را ترک کند حتی اگر مصرف مواد را قطع کند نظم ترشح میانجی های عصبی بهم میریزد و فرد آسیب های روحی میبیند .
- اعتیاد مجازی: جایگزینی موادی مثل ماریجوانا و سیگار از نظر روانی وابستگی ایجاد می کند و باعث تداوم مصرف می شود .
- اعتیاد غیر مجازی: وابستگی فرد به مصرف همیشگی مواد مخدر و بهگونهای که قوانین کشور یا بینالمللی آن را غیرقانونی بشناسد، اعتیاد غیرمجاز نامیده میشود.
ترک اعتیاد روش های مختلف زیادی دارد بعضی از آنها اعم از :
- ترک اعتیاد به صورت ناگهانی
قطع ناگهانی مصرف مواد که شوک بدی به بیمار وارد میکند به این صورت است که با بستن فرد به تخت، دسترسی به مواد را از او می گیرند و فشار روانی زیادی به بیمار تحمیل میشود در برخی از موارد این روش باعث مرگ بیمار میشود اما معمولا افراد در اولین فرصت بعد از رهایی از این شرایط دوباره به مصرف مخدر روی می آورند
- ترک اعتیاد با مصرف دارو
یکی از روش های ترک اعتیاد استفاده از داروهای جایگزین برای مواد مخدر مورد مصرف در فرد معتاد است. دارو های زیادی برای ترک اعتیاد وجود دارد ؛متادون و بوپرنورفین از جمله این دارو هاست.
داروهای ترک اعتیاد به مواد مخدر و تاثیر آنها
- بوپرنورفین ( ضد وسوسه جایگزین مواد مخدر و اعتیادآور و همچنین ترک سیگار)
- شربت تریاک (مسکن درد و اعتیاد آور)
- متادون (داروی نگهدارنده برای مهار اعتیاد به هروئین و مواد مخدر و اعتیاد آور)
- حب جدوار (مسکن قوی و ضد درد با اثرات تقویتی بدون ایجاد وابستگی و اعتیاد)
- نالوکسان (برای تشخیص و درمان مسمومیتها با مواد مخدر)
- نالتروکسان (به عنوان داروی کمکی برای درمان اعتیاد به کار میرود)
مصرف بی رویه این دارو ها به درمان کمک نمی کند و وابستگی شدید در فرد معتاد ایجاد می کند که ترک آنها از ترک مواد مخدر هم سخت تر است.
- ترک اعتیاد با کاهش مصرف مواد
در این روش با کاهش تدریجی مواد و دوز آن در مدت زمان طولانی میل فرد معتاد به مواد کمتر می شود و مقابله هوس خود می ایستد. ولی اگر در این روش به بررسی و برطرف کردن مشکلات و جنبه های روانی بیماری اعتیاد توجه نشود، احتمال بازگشت و عود بیماری در این روش نیز وجود دارد. اما بهترین راه اسپند برای ترک اعتیاد است .
- ترک اعتیاد با گیاهان دارویی
مواد طبیعی مثل اسفند به روند بهبود اعتیاد کمک می کند.همونطور که در مقاله ی گلاب برای ترک اعتیاد خواندید ؛مواد طبیعی زیادی وجود دارد که به ترک اعتیاد کمک می کند یکی دیگر از این مواد طبیعی اسپند است . اسپند خواصی مثل ضد درد ، ضد اسپاسم ، تصفیه خون ،درمان بی خوابی ، تقویت حافظه دارد.
طرز مصرف اسپند برای ترک اعتیاد: مقداری دانه اسپند را بو دهید و سپس آسیاب کرده و با عسل مخلوط کنید و روزی سه حبه میل کنید تا وابستگی به مواد افیونی را کاهش دهید.
اسپند را میتوان به صورت دم کرده، خوراکی و دود کردن مورد استفاده قرار داد.مصرف بیش از حد از اسپند موجب بروز مشکلاتی میشود بنابراین توصیه می شود روزانه بیش از 10 عدد از دانه اسپند مصرف نشود.
کلام آخر
ترک اعتیاد فقط به منظور مصرف نکردن مواد مخدر نیست بلکه افراد باید فکر کردن به مصرف کردن مواد را ترک کنند و سبک زندگی خود را تغییر دهند و به سوی پیشرفت و حرکت کنند .