ترک پتیدین

ترک پتیدین

پتیدین مانند مسکن های دیگر دارای ویژگی وابستگی ست. با توجه به این ویژگی ترک این دارو ابتدا نیاز به درمان روانی و روحی دارد. ازمایش هایی مثل سی تی اسکن ، سم شناسی ، آزمایش CBC اولین اقدامات در کلینیک های ترک اعتیاد برای تشخیص میزان درگیری بیمار به پتیدین ست .این دارو ابتدا به منظور تسکین درد های عضلانی مصرف می شود که مصرف مداوم آن افراد را ناخواسته معتاد می کند.پس از قطع مصرف پتیدین بدن سعی می‌ کند خود را به لحاظ فیزیولوژی به نبود دارو در سیستمش عادت بدهد در این هنگام بیمار دچار علائم ناخوشایندی مانند اضطراب و آشفتگی می‌شود و کم کم متوجه وابستگی خود به پتیدین می شود. برای ترک اعتیاد این دارو راه های مختلفی مثل ترک اعتیاد در خانه ، ترک اعتیاد در کلینیک وجود دارد که بهترین گزینه ترک اعتیاد در کلینیک زیر نظر پزشکان است. بعد از ترک اعتیاد با شرکت در کلاس های مختلف مانند درمان 12 قدم به بهبود سلامت روان و از مصرف دوباره مواد جلوگیری میشود.این کلاس با ارائه مراقبت‌های پشتیبانی مداوم به کسانی که از اعتیاد بهبود می‌یابند توسط دیگر معتادان بهبود یافته که قادر به درک و پشتیبانی یکدیگر در یک محیط امن هستند، تشکیل می‌گردد.

چرا باید پتیدین را ترک کنید ؟

پتیدین یکی از قرص های مسکن شبه تریاک ست که قدرت کم اما اثر بخشی کوتاه مدت آن وابستگی شدید ایجاد می کند.اثر گذاری این دارو 10 تا 45 دقیقه طول می کشد و به مدت 2 تا 4 ساعت اثر آن باقی می ماند.پتیدین انتقال دهنده ی دوپامین و نورآدرنالین را مهار می کند و روی سیستم عصبی مرکزی بافت ها احساس (آنالژزی) افزایش می دهد .از عوارض خطرناک مصرف بیش از حد این مسکن می توان تشنج و هذیان اشاره کرد. پتیدین مشابه فنتانیل احساس سرخوشی و خواب آلودگی را افزایش می دهد و درد های عضلانی را کاهش می دهد. این دارو بدون نسخه پزشک توزیع نمی شود و فقط در عمل جراحی ، بیهوشی و تقویت هوشبری و کنترل درد هنگام زایمان استفاده می شود. بوپرنورفین ، مورفین ، سوفنتانیل ، نورمتادون و نالبوفین از داروهای مشابه با پتیدین هستند.

آمپول پتیدین

عوارض پتیدین

سرگیجه ، خواب آلودگی ، ضعف و خشکی دهان

یبوست ، تهوع و دل درد ، مشکل دفع ادرار

تعرق شدید ، گرگرفتگی ، افسردگی

کهیر پوستی ، تنگی نفس ، اختلالات بینایی

سردرد و لرزش

طلاق و از دست دادن شغل و بدبین شدن به اطرافیان

اعصاب مرکزی : خواب آلودگی ، اختلال در مرکز حسی ،منگی ، سرگیجه،هیجان ، احساس سرخوشی، بی خوابی، آشفتگی ،اغتشاش شعور، سر درد ، لرزش ، تنگ شدن مردمک چشم،حملات تشنجی ، وابستگی روانی ، تشنجات

قلبی- عروقی : تاکیکاردی ، آسیستول ، برادیکاردی ، تپش قلب ،کمی فشار خون، سنکوب

پوست: تعریق، برافروختگی ، بثورات پوستی ، خارش ،درد در محل تزریق ، تحریک موضعی و سفتی بعد از تزریق

دستگاه گوارش : بی اشتهایی،اسپاسم های صفراوی (کولیک)، انسداد فلجی روده ،تهوع،استفراغ، یبوست

ادراری-تناسلی : احتباس ادرار یا تاخیر در دفع ادرار

ترک پتیدین به بهبود این عوارض کمک می کند.

قرص پتیدین

تداخلات دارویی

قبل از مصرف این دارو ، لیست داروهای مصرف شده ی یک ماه گذشته خود را به پزشک خود بدهید زیرا این دارو با دارو های زیر تداخل دارد.

بنزودیازپین ، استروژن , ایزونیازید , بوسپیرون , پاروکستین , ترانیل سیپرومین , دولوکستین , دکسترومتورفان , ریزاتریپتان , سرترالین , سلژیلین , سوماتریپتان , سیتالوپرام , فلووکسامین , فلوکستین , گرانیسترون , ونلافاکسین , اس سیتالوپرام , لینزولید , لیتیوم , فنلزین , آمفتامین , اسپیرونولاکتون , ایپراتروپیوم بروماید , ترازودون , زولپیدم , فلوتیکازون پروپیونات , گالانتامین , متوکاربامول , کلوزاپین , تریپتوفان , پرو ژسترون ، آنتی هیستامین ، سایمتیدین ، ریفامپین

قرص های ضد افسردگی ، شل کننده ی عضلات

کاهش شدید ضربان قلب : تداخل دارویی پتیدین با دارو های بیهوشی

مرگ : تداخل دارویی پتیدین با مهارکننده های مونوآمین اکسیداز

کلام آخر

اگر برای تسکین درد های خود از این دارو مصرف می کنید حتما زیرنظر پزشک باشید زیرا این دارو اعتیاد شدیدی به همراه دارد.

 

فهرست مطالب

نظرات درمان شدگان رهامشاور

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای دریافت مشاوره کلیک کنید!!!
مشاوره تلفنی رایگان پیش از ترک

سم زدایی یک روزه و ترک سریع انواع مخدر در کلینیک رها مشاور

برای دریافت مشاوره همین الان تماس بگیرید!

تماس با مشاوران : 09353030968