امروزه به دلیل رایج شدن کمیکال بسیاری از افراد کنجکاوند که بدانند حقیقتا ماده مخدر کمیکال چیست و چه عوارضی دارد؟ این ماده ترکیبی از مواد مخدر قدیمی، بونزای، گیاه مریم گلی و حاصل پخته شدن آنهاست. از عوارض ماده مخدر کمیکال می توان به توهم و تغییر DNA اشاره کرد.مصرف کمیکال باعث ایجاد یک کمایی موقت می شود و سبب می شود مصرف کننده حالتی مشابه سکته مغزی را تجربه کند. این روانگردان، یکی از مخربترین و جدیدترین مواد مخدر است و مصرف آن، بعضاً عوارض جبران ناپذیری دارد. آثار منفی این مخدر سبب می شود که نحوه ترک مواد مخدر کمیکال نیز به سختی انجام گیرد و با مشکلاتی همراه باشد.شاید برای شما هم سوال باشد که ماده مخدر کمیکال چیست و چه عوارضی دارد؟با ما همراه باشید تا علاوه بر پاسخ به سوالاتتان به بررسی روش های ترک ماده مخدر کمیکال هم بپردازیم.
ماده مخدر کمیکال چیست؟
کمیکال ماده روانگردان شیمیایی است که از ماده مراسوئیت یا بونزای استخراج میشود؛ماده اصلی مراسوئیت یا بونزای AM یا ماریجوانا صنعتی است که برای تولید کمیکال از آن استفاده میگردد؛ کمیکال به شدت اعتیادآور و توهمزاست که فرد را دچار یک سرخوشی کاذب میکند.کمیکال معمولا در مناطقی مانند جنوب مکزیک و بخش هایی از آمریکای مرکزی و جنوبی پیدا می شود. در آن جا قرن ها این مخدر در مراسم های سنتی توسط سرخپوستان مازاتک مورد استفاده قرار می گرفته است. نام های عامیانه ای که به این ماده داده شده عبارتند از: سالی-دی، ماریا پاستورا، نعناع جادویی، مریم گلی، سالویا، گیاه چوپان، برگ نبوت است.این مخدر بصورت دانه های ریز و قهوه ای رنگی است که بطور معمول به صورت ترکیبی با ماری جوانا و حشیش استفاده می شود.کمیکال به صورت اسپری و سیگار مصرف میشود .کمیکال وارد خون شده و با اتصال به گیرنده های مغز، ریه، کلیه و کبد بر عملکرد مغز و سیستم بدن اثر میگذارد و سبب ایجاد اختلال در حافظه و افزایش فشار خون و بروز آثار دیگر در بدن فرد میگردد.
عوارض ماده مخدر کمیکال چیست؟
بی شک باید بر روی ادعاهای موجود مبنی بر عدم اعتیاد و وابستگی به کمیکال خط قرمزی کشید.باید گفت که این ماده مخدر بر خلاف نگرش های به ظاهر مثبت باطن خطرناک و پرعارضه ای دارد که بعضا این عوارض را حتی نمیتوان جبران کرد. کمیکال بلافاصله بعد از ورود به بدن باعث بروزحالاتی مثل عدم تشخیص کامل رنگ ها، شکل ها و الگو ها، دیدن تصاویر به شکل کارتونی، احساس سرخوشی، خنده ی غیر قابل کنترل، یادآوری خاطرات کودکی، صحبت کردن زیاد، از دست دادن قوای تشخیص زمان و مکان، ارتباط برقرار کردن با افراد ماوراء طبیعی، از دست دادن توانایی ارتباط برقرار کردن با عالم واقعیت، احساس اضطراب شدید و موقتا به کما رفتن.در ادامه به عوارض کوتاه مدت و بلند مدت مصرف کمیکال میپردازیم:
– عوارض مصرف ماده مخدر کمیکال در کوتاه مدت
- حالت سرگیجه و تهوع
- توهم دیداری و شنیداری
- احساس سفر در مکان و زمان
- احساس سرخوشی
- خنده های زیاد و به حالت عصبی
- افزایش فشار خون
- داشتن حالتی شبیه به سکته مغزی و حتی کما به مدت ۱۰ الی ۱۵ دقیقه
- نداشتن کنترل حرکتی
- تکان دادن اعضای بدن به سختی
- احتمال تشنج و کاهش فشار خون در صورت مصرف زیاد.
مصرف کمیکال به صورت مستمر و در دوزهای بالا خساراتی بر ذهن و بدن وارد میکند که در خیلی از موارد حتی بعد از قطع مصرف سالیان طولانی ترکش های مخرب آن با فرد همراه خواهد ماند. .
عوارض مصرف ماده مخدر کمیکال در بلند مدت
- کم شدن قدرت حافظه
- اختلال در یادآوری خاطرات و وقایع و به نوعی به مرور زمان باعث بوجود آمدن آلزایمر در فرد میشود.
- کاهش قدرت عکس العمل افراد
- اختلالات روانی
- منزوی و گوشه گیر شدن
- عدم پذیرش مسئولیت
- کم شدن روابط اجتماعی
- بوجود آمدن مشکلات عصبی
- تغییر DNA
- افزایش صفات مردانه و زنانه
- عدم کنترل احساسات
- کم شدن قدرت یادگیری
- چرت زدن وخوابیدن به صورت کوتاه مدت و بریده بریده
- توهم دیداری و شنیداری
- شل شدن اعضای بدن
- و…
ترک اعتیاد ماده مخدر کمیکال به چه صورت است؟
ترک ماده مخدر کمیکال، مشابه با دیگر مخدرهای روانگردان از جمله حشیش و ماری جوانا است. معمولا درد فیزیکی ندارد ولی به دلیل نرسیدن دوز بالای THC به مغز، از نظر روحی و ذهنی فرد به شدت دچار تنش های قطع مصرف میگردد.برای ترک این ماده مخدر باید حداقل 6 هفته زمان در نظر بگیرید، در صورتی که فرد سابقه مصرف طولانی مدت داشته باشد، یا از نظر قوای بدنی در وضعیت مطلوبی نباشد، ممکن است تا 10 هفته نیز به طول انجامد. در طول این دوره لازم است مصرف آن را به کلی قطع نمایید. برای کسب نتیجه بهتر لازم است به صورت خودسرانه اقدام به ترک نکنید و از مشاوره های متخصص در این زمینه کمک بگیرید.
نشانه های جسمی ترک مصرف کمیکال در 12 روز اول به صورت زیر است:
- عرق زیاد
- اختلال در خواب
- سرگیجه و سردرد
- حالت تهوع و استفراغ
- دردهای عضلانی
- بیقراری و سردرگمی
- سوء هاضمه
بعد از گذراندن دوره ی 10 الی 12 روزه فرد وارد مرحله دیگری از ترک میشود که عموما تا 3 هفته به طول می انجامد.در این دوره فرد دچار احساسات منفی و بدبینی میشود. استفاده از رژیم غذایی مناسب و ورزش و ادامه مشارکت در جلسات رواندرمانی در این دوره بسیار مهم است و به بهبود عملکرد کمک میکند.در این دوره عوارض زیر برای فرد ممکن است پدید آید:
- عدم توانایی در انجام امور روزمره
- نداشتن تعادل
- عدم توانایی در بروز احساسات
- وسوسه مصرف دوباره
سخن آخر
از طریق کمک گرفتن از مشاورهای متخصص ترک مواد مخدر و استفاده از روشهای تقویت بدن بعد از ترک اعتیاد، میتوان ترک این مخدر را تسهیل کرد و باید خاطر نشان کرد به دلیل عوارض شدیدی که قطع مصرف این مخدر به همراه دارد به هیچ عنوان اقدام به ترک خودسرانه نکنید و همیشه به متخصصان در این زمینه اعتماد کنید.