بهترین روش‌ های تقویت بدن بعد از ترک اعتیاد

تقویت بدن بعد از ترک اعتیاد، سیگار، متادون و دیگر مواد مخدر، بسیار مهم است. زیرا از بازگشت مجدد فرد به سمت دخانیات پیشگیری می‌کند. انجام فعالیت‌های جسمانی، غذاهای حاوی پروتئین، مکمل‌ دارویی، میان‌وعده‌های مقوی مثل موز، سیب، پرتقال و آجیل، از بهترین روش‌های تقویت بدن بعد از ترک اعتیاد است. تغذیه نقش اصلی و اساسی در ایجاد عادات و رفتارهای درست بعد از ترک اعتیاد دارد. از این رو، بیشتر پزشکان برای حفظ سلامتی و تقویت قوای بدنی، برنامه های غذایی متناسب با فرد را تجویز می‌کنند.

بیشتر کسانی که به دخانیات وابستگی دارند، از برنامه‌های غذایی مناسب و استانداردی بهره‌مند نیستند. همین امر، دلیلی بر ایجاد مشکلات گوارشی از جمله اسهال، یبوست و کاهش اشتها می‌شود. سوء تغذیه نیز از مشکلات رایج بین آن‌ها است. عوارض ترک اعتیاد در سن بالا نیز با مشکلات خاص خود همراه است. بنابراین، داشتن فعالیت‌های بدنی و همچنین اصلاح برنامه غذایی، از راهکارهای مؤثر در تقویت بدن بعد از ترک اعتیاد است. استفاده از برنامه غذایی مناسب، می‌تواند هم برای جوانان و هم برای افراد مسن، سودمند باشد.

تقویت بدن بعد از ترک مواد مخدر

1- تقویت بدن بعد از ترک اعتیاد با مواد غذایی

عوامل مؤثری در کمک به بدن و تقویت آن بعد از ترک اعتیاد کمک می‌کند. اغلب افراد مصرف کننده دخانیات، بیمار هستند و به دلیل مشکلات گوارشی که دارند، توان جذب و هضم مواد غذایی را ندارند. همین امر سبب مشکلات بیشتری از جمله وابستگی بیشتر به مواد غذایی می‌شود. داشتن تغذیه مناسب، استراحت و خواب کافی، انجام فعالیت‌های جسمانی از دلایل عمده تقویت بدن می‌باشند.
مصرف میان وعده‌های نامناسب و نداشتن برنامه های غذایی منظم، باعث تغییر در نوسان قند خون می‌شود. به دنبال این تغییرات در سیستم گوارشی بیمار، شدت و نیاز او نیز به مواد مخدر بالا می‌رود.

  • خوردن مواد غذایی دارای پروتئین و کربوهیدرات های پیچیده بسیار کمک کننده است.
  • انواع میوه ها و سبزیجات، به ویژه سیب، پرتقال، موز و نخود فرنگی توصیه می‌شود.
  • برخی دخانیات مانند، کوکائین، باعث کم شدن میزان اسیدهای چرب ضروری بدن می شود. از این رو، داشتن حدأقل یک وعده غذای دریایی کاملاً پخته شده مثل ماهی، ضروری است. ماهی حاوی امگا 3 بوده و کم شدن کلسترول خوب بدن تان را جبران می‌کند.

تقویت بدن بعد از ترک اعتیاد با مواد غذایی

 

2- تقویت ذهن و روحیه

علاوه بر تقویت بدن با مواد غذایی، لازم است ذهن و روح شما نیز تقویت شود. بنابراین، لازم است مدت زمانی را برای انجام فعالیت‌های ورزشی اختصاص دهید. تقویت ذهن و ترشح هورمون‌های شادی و آرامش بخش، از جمله آثار و نقش ورزش بر ترک اعتیاد است. معمولاً مشاوران ترک اعتیاد، روزانه به مدت بیست دقیقه در برنامه‌های بیمار، ورزش را قرار می‌دهند.

باید خاطر نشان کرد که ایجاد انگیزه و دادن روحیه در تمام مراحل، به فرد بیمار کمک می‌کند. شما می‌توانید این برنامه‌های غذایی و ورزشی را از فرد متخصص و با مشورت با یک مشاور داشته باشید. فرایند بهبود بعد از ترک اعتیاد بسیار مهم است و هرگونه اشتباه در انجام این فرایند، ممکن است باعث شود فرد دوباره به مواد مخدر روی آورد.

تقویت ذهن و روحیه بعد از ترک مواد مخدر

 

تقویت بدن بعد از ترک سیگار

یکی از عوامل مؤثر در بازبابی سلامتی و تقویت بدن بعد از ترک اعتیاد به سیگار، نوشیدن آب کافی است. با مصرف اب بدن به صورت طبیعی توکسین را که از سمومی است تولیده شده توسط سیگار،دفع می کند. سلول‌های بدن باید به خوبی هیدراته شوند تا در ابتدا سموم به طور کامل از بدن دفع شود. خوردن شربت عسل و مواد پرتغال به دفع سموم کمک می کند. علاوه براین‌ها، داشتن خواب واستراحت کافی ازعواملی است که به بهبود سریع تر فرد کمک می کند. هرفردبیمار در ابتدا لحظات سختی را می‌گذراند. تغییرات جسمانی و ذهنی بعد از ترک سیگار بسیار ممکن است برای فرد ازار دهنده باشد. از جمله افزایش ضربان قلب، افزایش فشار خون، خشکی دهان، اضطراب و افزایش اشتها از این دسته از تغییرات جسمانی است.

بعد از ترک سیگار و دخانیات، مغز به صورت طبیعی به بدن دستور می‌دهد که آسیب‌های ناشی از مصرف دخانیات در قلب و ریه ها را ترمیم کند. این تغییرات در 3 هفته اول خود را نشان می‌دهد و با واکنش‌هایی همراه است. این دوره دقیقاً سخت‌ترین دوره است. به همین دلیل توجه به نوع غذاهای مصرفی و مراقبت از تغذیه، نقش مهمی دارد. استفاده از غذاهای زیر، برای سلامتی و تقویت بدن بعد از ترک اعتیاد به سیگار، بسیار مؤثر است:

  • سوپ کدو حلوایی
  • فیله بوقلمون
  • ماهی سفید
  • سبزیجاتی مانند کلم بروکلی، پیاز خام، شلغم، هویج، تربچه، تره فرنگی، خیار، کرفس، گوجه فرنگی.

تقویت بدن بعد از ترک سیگار چگونه است؟

 

برنامه ریزی در کنار تقویت بدن

سیگار جدا از اینکه برای سلامتی مضر است، یک عادت است و ترک عادت همواره سختی‌های خود را دارد. شما می‌توانید از بازی‌های فکری برای از بین بردن این عادت استفاده کنید. عادات نادرست با مداومت از بین می‌روند فقط در ابتدای کار نباید ناامید شوید. بهتر است برای دادن انسجام به برنامه های خود، برای خودتان هدف‌گذاری کنید و به خودتان قول دهید که پاداش دریافت می کنید. برای مثال، بگویید اگر سی روز سیگار نکشم به یک مسافرت می روم. ارزش گذاری کردن برای ذهن بسیار مهم است. زیرا پیش از تقویت جسم، باید ذهن تان تقویت شود. در این راه ارزش‌گذاری کمک‌تان می‌کند. برای اینکه دوباره به مصرف روی نیاورید، ورزش‌هایی مانند یوگا و مدیتیشن به شما کمک می‌کند. اراده قوی و عهد بستن و صادق بودن با خودتان، کمک می‌کند تا احتمال بازگشت شما به سمت مصرف مجدد کم شود. شما تنها دوست و پزشک خود در این راه هستید.

تقویت بدن بعد از ترک اعتیاد به متادون

متادون ماده‌ای بسیار اعتیادآور و ترک آن دشوار است. اعتیاد به این ماده، ناتوانی و ضعف جسمی را به همراه دارد. معمولاً چنین تصور می‌شود که متادون اعتیادآور نیست؛ اما این تصور غلط است. زیرا متادون به طور مستقیم بر سیستم عصبی و مغز تاثیر می‌گذارد. این تأثیرات زمینه‌ساز بروز افسردگی، سرگیجه و تار دیدن محیط اطراف می‌شود.

آسیب‌های ناشی از مصرف متادون، گاه بسیار مخرب‌تر از آنچه است که تصور می‌کنید. متادون باعث ایجاد افسردگی‌های شدید می‌شود. زیرا در دورۀ مصرف و اعتیاد به این ماده، مغز هورمونی ترشح نمی‌کند و فقط به مصرف متادون نیاز پیدا می‌کند. یکی از اثرات مصرف متادون افزایش وزن است

تقویت سیستم بدنی

اولین اقدام برای کنترل ترک متادون، تقویت سیستم بدن است. نوشیدن مایعات فراوان در این دوره بسیار توصیه می‌شود. البته به استثنای نوشیدنی‌های گازدار و کافئین دار. فقط آب و نوشیدنی‌های طبیعی توصیه می‌شود. آب پرتقال و آب کرفس در فرایند پاک سازی بدن از انواع سموم، بسیار مؤثر است.
خوردن غذاهای مقوی و مواد غذایی که شامل امگا و ویتامین B باشد، بسیار از سوی پزشکان توصیه شده است. مصرف سبزیجات تازه و پروتئین نیز کمک بسیاری به کنترل وزن بیماران بعد از ترک خواهد کرد. باید به این نکته اشاره کرد که بعد از قطع مصرف متادون، ممکن است که دچار سردرد و یا زانو درد شوید. مکمل‌های غذایی به شما در مهار دردها کمک خواهند کرد.
تفریحات سالم، بازی‌های گروهی و مطالعه از بهترین روش‌های مقابله با وسوسه هستند. یکی از عواملی که همواره سبب می شود فرد به دوره اعتیاد خود باز گردد، وسوسه است. از این رو، انجام فعالیت‌های بالا برای جلوگیری از مصرف مواد مؤثر است.

علاوه بر موارد اشاره شده، فردی که به تازگی تصمیم به ترک متادون گرفته است، باید در ابتدای راه بداند که واقعیت این است که راهی سخت در پیش دارد. خانواده در حمایت از بیمار نقش اساسی دارد. زیرا حس حمایت خانواده، به بیمار منتقل می‌شود و به او بسیار کمک می‌کند. حس حمایت و دادن اطمینان به بیمار، در روند ترک بسیار تاثیر گذار است.

تقویت سیستم بدنی بعد از ترک اعتیاد چگونه است؟

 

مصرف مکمل‌های دارویی

دخانیات باعث تخریب سلول‌های بدن می‌شود، عملکرد طبیعی آن ها را مختل کرده و بدن را ضعیف می‌کند. حتی اگر از بهترین و جدیدترین داروهای ترک اعتیاد استفاده کرده باشید، مصرف مکمل‌های دارویی را در برنامه خود قرار دهید. این مکمل‌ها علاوه بر تقویت بدن، به شما کمک می‌کند تا توان بهتری برای در ترک ماندن داشته باشید. این داروها در تحمل درد ناشی از خماری نیز به شما کمک خواهند کرد. مکمل‌های دارویی زیر می تواند بسیار کمک کننده باشد:

  • ویتامین C: این ویتامین جزء آنتی اکسیدان‌ها است و بدن شما را در برابر اثرات سمی دخانیات مصون می‌کند.
  • مکمل‌های امگا: میزان اسیدهای چرب لازم و مفید بدن را تنظیم کرده و به این ترتیب، به سلامت کبد، قلب و رگ‌های خونی کمک می‌کند.
  • مکمل‌های حاوی ویتامین B: ویتامین‌های گروه B، حالت عصبی بودن و بی‌قراری‌های ناشی از ترک را کاهش می‌دهد.

 

ورزش و برنامه‌های تفریحی

با این حال، بعضی از خانواده‌ها گمان می‌کنند که اگر به فرد فقط مواد غذایی مقوی داده شود، او درمان می‌شود. اما اعتیاد به متادون کمی سخت تر است. در قدم اول اگر فرد بیمار در شرایط حاد بود بهتر است که او را نزد یک روانشناس ببرید تا ابتدا انگیزه لازم و قوت ذهنی خود را باز یابد. در اینجا گروه دوستان و خانواده می‌توانند فرد را سرگرم کنند. برای مثال، مسافرت رفتن و یا دیدن فیلم به صورت دسته جمعی بسیار ترغیب کننده است. فرد بیمار باید در خانواده باشد و حس آرامش را بیاید. پس از تقویت ذهن، تهیه یک برنامه غذایی متناسب با فرد که شامل انواع پروتئین‌ها و سبزیجات باشد در سم زدایی مؤثر است.

ورزش کردن و رفتن به باشگاه در این بین نیز از سوی پزشکان بسیار توصیه شده است. زیرا به درمان افسردگی بعد از ترک اعتیاد نیز کمک می کند. بعد از این مراحل، فرد پاک شده است اما باید همچنان به برنامه غذایی خود عمل کند. هرگونه تغییر و یا مکث در روند عمل به برنامه، باعث ایجاد وقفه و طولانی شدن دوره درمان خواهد شد. کمک و راهنمایی از یک مشاور، به شما بسیار کمک خواهد کرد و این جریان را هم برای شما و هم برای فرد بیمار آسان می‌کند.

برای دریافت یک برنامه غذایی مناسب و مشورت در این زمینه، با متخصصان ما در مجموعه رها مشاور ارتباط برقرار کنید. ما به صورت حضوری، تلفنی و آنلاین در خدمت شما هستیم.

ورزش و برنامه‌های تفریحی بعد از ترک اعتیاد

 

 

 

تماس با رهامشاور

فهرست مطالب

نظرات درمان شدگان رهامشاور

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای دریافت مشاوره کلیک کنید!!!
مشاوره تلفنی رایگان پیش از ترک

سم زدایی یک روزه و ترک سریع انواع مخدر در کلینیک رها مشاور

برای دریافت مشاوره همین الان تماس بگیرید!

تماس با مشاوران : 09353030968