مصرف مواد مخدر در بارداری

مصرف مواد مخدر در بارداری

در دوران بارداری بخشی از مواد غذایی که مادر مصرف می کند ؛ برای رشد و تغذیه وارد بدن جنین می شود. در صورت مصرف هرگونه مواد مخدر یا مشروبات الکلی ؛ تاثیرات منفی به طور مستقیم روی جنین گذاشته می شود .مصرف مواد مخدر در بارداری عوارض خطرناکی مانند سقط جنین را به همراه دارد.برای خواندن عوارض دیگر با ما همراه باشید.

عوارض مصرف مواد مخدر در بارداری

عوارض مصرف مواد مخدر در دوران بارداری به نوع داروی مصرفی ، زمان استفاده آن و تعداد دفعات بستگی دارد.از اختلالاتی که مصرف مواد مخدر ایجاد می کند می توان به اختلال در خون ‌رسانی به داخل رحم و محدودیت رشد نوزاد در داخل آن اشاره کرد.

  • سقط جنین : یکی از عوارض مصرف مواد مخدر در بارداری ؛ سقط جنین است.این عارضه به دلیل این است که اکسیژن خون با مصرف مواد مخدر کاهش می یابد.

 

  • ایجاد مشکلاتی در جفت : جفت در داخل رحم رشد می کند و از طریق بند ناف جنین را به لحاظ اکسیژن و غذا تامین می گرداند. حال مصرف مواد مخدر در دوران بارداری می تواند مشکلاتی را در جفت ایجاد کند.

 

  • زایمان زودرس : زایمان زودرس زایمانی است که در هفته قبل از 37 بارداری اتفاق می افتد و احتمال آن با اعتیاد مادران باردار بیشتر می شود.

 

  • مرده زایی: به مرگ جنین در هفته های بعد از بیستم بارداری مرده زایی گفته می شود که می تواند ناشی از اعتیاد مادران باردار باشد.

 

  • مشکلات جسمی ـ روانی جنین :مادرانی که در دوران بارداری ، مواد مخدر مصرف می کنند اصلا به سلامتی جسمی و روانی فرزندشان اهمیت نمی دهند زیرا مصرف مواد مخدر عوارض جبران ناپذیری برای جنین به همراه دارد.از جمله این عوارض می توان به اندازه کوچیک سر و وزن کم ، زردی ، آنمی هنگام به دنیا آمدن و مشکلات رفتاری و اختلال در یادگیری در آینده اشاره کرد.

 

  • بیماری های انتقالی به جنین : مادرانی که به مواد مخدر های تزریقی اعتیاد دارند با وارد کردن سوزن های کثیف به عفونت هایی مانند هپاتیت سی و اچ آی وی و زیکا مبتلا می شوند. آنها می توانند این عفونت ها را در زمان بارداری یا در زمان زایمان به فرزند خود منتقل کنند.

 

  • سندرم مرگ ناگهانی نوزاد : در این حالت کودک در حال خواب و به دلیل غیر قابل توضیحی جان خود را از دست می دهد که در برخی موارد به علت مصرف مواد مخدر در دوران بارداری اتفاق می افتد.

 

  • مشکلات جسمی ـ روانی مادر: زنان باردار در صورت مصرف مواد مخدر دچار مشکلات جسمی مانند : بیماری‌های انسدادی مزمن ریوی یا بیماری کرونر قلب ، کم خونی دوران بارداری ، مختل شدن تست تحمل گلوکز ، مکونیومی شدن مایع آمنیون ، پره اکلامپسی ، دکولمان و هموراژی قبل از زایمان ، افزایش بروز سرویکال دیس پلازی و کارسینوم سرویکس در بارداری ، قفل شدن فک، اختلالات روانی اضطراب و افسردگی و خودکشی ، مشکلات روانپزشکی هذیان و توهم ، پوکی استخوان و سرطان سینه می شوند. (به علت اینکه هنگام ترک مواد مخدر یا بعد از آن ؛ مادران دچار افکار خودکشی و آسیب رساندن به خود می شوند باید این عمل با روش های اصولی در کلینیک ها و حضور متخصصین و پزشکان انجام شود.)

ترک اعتیاد

ترک اعتیاد

برای ترک اعتیاد در بارداری ، پزشکان باید از بهترین روش استفاده کنند تا منجر به سقط جنین و آسیب به مادر نشود. یکی از بهترین و کم خطر ترین راه های ترک اعتیاد در بارداری ؛ مصرف دارو های نگهدارنده مانند : دوزهای نگه دارنده متادون و نالوکسان است.

  1. شیوه مصرف متادون

متادون به عنوان تنها راه ترک اعتیاد در زمان بارداری شناخته شده و به شکل‌های خوراکی، مقعدی و تزریق قابل استفاده می‌باشد.به جهت اینکه اثرات متادون بر روی پروتین‌های بدن به مرور زمان افزایش می‌یابد، در صورت قطع شدن مصرف، غلظت میزان متادون در خون مادر کاهش پیدا می‌کند و در نتیجه عوارض محدودیت به شدت بروز نخواهد کرد. مصرف متادون در بارداری عوارضی نیز به همراه دارد اما تاثیر آن نسبت به مواد مخدر های دیگر بسیار کمتر است.

  1. روش درمانی کلینیکی پاراکلینیکی

در این روش که با آزمایش‌های روتین خون، ادرار، کبد ، نوار قلب و سونوگرافی شروع می شود ؛ با تشخیص و ارزیابی مسمومیت قلبی و بیماری های عفونی افراد در روند بهبودی قرار می گیرند.

  1. روان درمانی

در این روش متخصصان به مادر کمک می کنند تا کمتر احساس درد کنند و راحتر سختی ترک اعتیاد را تحمل کنند. به واسطه روان درمانی، افسردگی و سایر اختلالاتی که می توانند سوق دهنده مادر به سمت مصرف مواد مخدر باشند تشخیص داده می شوند و درمان های لازم انجام می گیرد.

برای کسب اطلاعات بیشتر درباره داروی ترک اعتیاد کلیک کنید.

خطرات ترک اعتیاد در بارداری

  1. خفگی در رحم : ترک اعتیاد در زمان بارداری به واسطه ایجاد مشکلات عضلانی و تنفسی در مادر، می‌تواند سبب اختلال در سیستم اکسیژن رسانی به جنین شود و منجر به سقط جنین شود.
  2. ماندگاری اعتیاد : مواد های سمی ناشی از مصرف مواد مخدر در بافت های بدن مادر رسوب می کند و در صورت حامله شدن ؛ این مواد به جنین آسیب می رساند.

کلام آخر

مصرف مواد مخدر در بارداری یکی از مضر ترین رفتار های پرخطر محسوب می شود. ترک اعتیاد در این دوران باید حتما زیر نظر روانشناسان و متخصصان و با احتیاط انجام شود.

  1. آیا مصرف مواد مخدر در دوران بارداری خطرناک است ؟
  2. آیا مصرف مواد مخدر در دوران بارداری باعث سقط جنین می شود ؟
  3. بهترین راه ترک اعتیاد در دوران بارداری کدام اند ؟

 

فهرست مطالب

نظرات درمان شدگان رهامشاور

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای دریافت مشاوره کلیک کنید!!!
مشاوره تلفنی رایگان پیش از ترک

سم زدایی یک روزه و ترک سریع انواع مخدر در کلینیک رها مشاور

برای دریافت مشاوره همین الان تماس بگیرید!

تماس با مشاوران : 09353030968