مشاوره تلفنی رایگان پیش از ترک
سم زدایی یک روزه و ترک سریع انواع مخدر در کلینیک رها مشاور
برای دریافت مشاوره همین الان تماس بگیرید!

مشاوره ترک اعتیاد یکی از روشهای نوین ترک مصرف مواد مخدر به صورت اصولی است. این روش ترک اعتیاد با درد و خماری کمتری همراه است. از جمله این روشها میتوان به انواع درمانهای دارویی و روانشناختی اشاره کرد. اعتیاد یک بیماری روحی روانی محسوب میشود که مواد مخدر با تاثیرگذاری بر مغز، وابستگی روانی و جسمانی شدیدی ایجاد میکند. مشاوره ترک اعتیاد به افراد کمک میکند تا از نظر ذهنی مواد مخدر ترک کنند، زیرا یکی از مهم ترین علت بازگشت به اعتیاد، وابستگی روانی است. مرکز رها مشاور با سالها تجربه تخصصی در زمینه مشاوره ترک اعتیاد در خدمت هموطنان گرامی است.
تجربه و تخصص ما منحصرا در حیطه ترک انواع مخدرها در منزل شخصی شماست.
ما د رقبال مراجعین بیمار همواره و در هر شرایطی متعهد به اصول اخلاقی و حرفهای خود بوده و در کنار آنان هستیم
شما همواره میتوانید به راحت ترین شکل ممکن و 24 ساعته با ما در ارتباط باشید و مشاوره بگیرید.
ترک دادن بیماران یک دانش است که لازمه اشراف بر آن و به روز بودن دانش ما نسبت به ابعاد بیماریست.
همانطور که گفته شد مشاوره ترک اعتیاد یکی از انواع خدمات مرتبط با سلامت روان است که به افراد کمک میکند بتوانند بهترین روش برای درمان اعتیاد را انتخاب کنند. مشاوره ترک اعتیاد با پشتیبانی و حمایت افراد در این زمینه، باعث افزایش انگیزه و اعتماد به نفس افراد میشود تا روند دشوار ترک، آسانتر طی شود. درمانگران با پیروی از تجربیات به افراد کمک میکنند تا به صورت اصولی و صحیح اعتیاد را کنار بگذارند. در صورتی که افراد خواستار ترک در منزل باشند، حتما باید زیر نظر پزشک یا مشاور ترک اعتیاد این کار را انجام دهند.
مراکز مشاوره اعتیاد و درمانگران باید دارای چندین ویژگی مهم برای حمایت موثر از افرادی باشند که با اعتیاد دست و پنجه نرم می کنند. در اینجا برخی از ویژگی های کلیدی وجود دارد:
در پروسهی ترک اعتیاد توجه به روان شخص معتاد نسبت به جسم از اهمیت بیشتری برخوردار است، لذا این پروسه از عومل و روش های گوناگونی تشکیل شده است که مشاوران باید مطابق به نیازهای مریض بهترین آن را ارائه دهند، این روش شامل :
مشاوره پیش از ترک میتواند از اهمیت فراوانی برخوردارباشد، چرا که مشاور میتواند انگیزه کافی را در فرد ایجاد کند و هدف اصلی از ترک را در شخص ریشه یابی کند، در این صورت رسیدن به نتیجه واقعی ترو پایدارتر خواهد بود.
مشاوره پس از ترک از اهمیت حیاتی برخوردار است چرا که شخص بیمار در دوران بسیار حساسی قرار گرفته و امکان بازگشت به مصرف مجدد مواد اعتیاد آور را دارد، لذا وجود مشاوری که بتواند آن را در مسیر همراهی کند و در صورت لزوم دستور عمل های لازم را ارائه دهد میتواند کمک کننده باشد.
این نوع مشاوره نوعی از درمان است که بر کمک به افراد برای غلبه بر مشکلات مربوط به اعتیاد تمرکز دارد. در این روش مشاوره یک درمانگر آموزش دیده با فردی که با اعتیاد دست و پنجه نرم می کند همکاری نزدیکی دارد تا به نیازها و چالش های خاص او رسیدگی کند.در طول جلسات مشاوره فردی اعتیاد، درمانگر به فرد کمک می کند تا علل اساسی اعتیاد خود را کشف کند، راهبردهای مقابله ای را توسعه دهد، اهدافی را برای بهبودی تعیین کند، و در طول فرآیند درمان حمایت و راهنمایی کند. مشاور ممکن است از رویکردهای درمانی مبتنی بر شواهد مختلف، مانند درمان شناختی- رفتاری (CBT)، مصاحبه انگیزشی، یا آموزش روانی، متناسب با شرایط خاص هر فرد استفاده کند.
اعتیاد فقط شما را تحت تاثیر قرار نمیدهد بلکه تمام افرادی که در اطراف شما قرار گرفته اند را تحت تاثیر قرار میدهد. لذا برای بهبود روابط دوستانه و خانوادگی استفاده کردن از مشاوره های جمعی میتواند موثر واقع شود.
با رها مشاور، تا رهایی از مواد مخدر
جلسات مشاورهی ترک اعتیاد با توجه به نیاز اشخاص متفاوت است، بعضی از افراد به زمان بیشتری احتیاج دارند تا نتیجهی قطعی فراهم شود و در مقابل برخی به زمان کمتری احتاج دارند، ولی به طور کلی نظر مشاور و یا روانپزشک تعیین کنندهی تعداد جلسات مشاوره است .
ترک اعتیاد در خانه به فرآیند غلبه بر اعتیاد یا سوءمصرف مواد بدون درخواست کمک حرفه ای یا ورود به مرکز توانبخشی اشاره دارد. این روش های خودیاری، حمایت دوستان و خانواده و اتخاذ یک رویکرد ساختاریافته برای ترک مواد اعتیاد آور است. در حالی که ترک اعتیاد در خانه می تواند چالش برانگیز باشد و ممکن است برای همه مناسب نباشد، می تواند گزینه مناسبی برای افراد مبتلا به اعتیاد خفیف یا کسانی باشد که قادر به دسترسی به درمان حرفه ای نیستند.
در ادامه به پنج مزیت مشاوره ترک اعتیاد میپردازیم:
دیدگاه جدید
مشاوره ترک اعتیاد، دیدگاه جدیدی به فرد معتاد میدهد که به او کمک میکند تا هر یک از رفتارها، عادات یا افکاری را که باعث تمایل او به مصرف مواد مخدر می شود، شناسایی کند. مشاوره ترک اعتیاد به مواد مخدر با استفاده از روشهای درمانی که به افراد معتاد آموزش میدهد، به تغییر الگوهای فکری و ذهنی مضر در آنها کمک میکند.
راهبردهای مقابلهای
مشاوره ترک اعتیاد به مواد مخدر در درک محرکهایی که باعث مصرف مواد میشود، راهبردهای مقابله ای مفیدی میآموزد. افراد معتاد به مواد مخدر یاد خواهند گرفت که چگونه در هنگام مقابله با این نوع محرکها که برای هر بیمار متفاوت است، مقاومت کنند.
پشتیبانی
بسیاری از افرادی که به مواد مخدر معتاد هستند احساس میکنند کسی را ندارند که به آنها مراجعه کنند و بر این اساس هیچ کس به آنها یا وضعیت آنها اهمیت نمیدهد. هنگامی که آنها اقدام به دریافت مشاوره ترک اعتیاد میکنند، ترجیح میدهند همیشه با کسی ارتباط داشته باشند که واقعاً آنها اهمیت میدهد، به این معنی که آنها هرگز تنها نیستند.
پیشگیری از عود اعتیاد به مواد مخدر
هنگامی که فردی تمایل به مصرف مجدد مواد مخدر را احساس میکند، تشویق میشود که در اسرع وقت با مشاور خود تماس بگیرد تا کمک لازم برای جلوگیری از عود بیماری را دریافت کند.
ایجاد و ترمیم روابط
مصرف مواد مخدر اغلب میتواند به روابط افراد آسیب برساند یا حتی آنها را از بین ببرد. مشاوره ترک اعتیاد به مواد مخدر میتواند توصیههای لازم را برای ترمیم روابط ارائه دهد. همچنین میتواند در مورد ایجاد روابط جدید و سالم، که بخش مهمی از فرایند ترک اعتیاد هستند، تاثیر به سزایی بگذارند.
با رها مشاور، تا رهایی از مواد مخدر
اولین قدم برای ترک اعتیاد صحیح و اصولی، مراجعه به مراکز و کلینیکهای ترک اعتیاد است. در این کلینیکها، روش مناسب ترک اعتیاد با توجه به نوع مواد اعتیادآور و شرایط جسمی و روانی فرد توسط مشاور ترک اعتیاد تعیین میشود. در نتیجه یک روش یکسان برای همه افراد مناسب نیست و بهترین روش ترک برای هر بیمار بر اساس شرایط منحصر به فرد او تعیین میشود. در ادامه به توضیح دو نوع روش رایج ترک اعتیاد میپردازیم.
ترک تدریجی از اولین روشهای ترک اعتیاد است که به زمان بیشتری نیاز دارد. با وجود اینکه این روش با مشکلات روانی مثل افسردگی کمتر مواجه میشود اما افراد باید حتما زیر نظر پزشک باشند زیرا در روش ترک تدریجی احتمال بازگشت زیاد است.
یکی دیگر از روش های ترک اعتیاد که حتما باید تحت نظر پزشک انجام شود، مصرف داروی ترک اعتیاد است. در این روش از داروهایی همچون متادون با دوز بسیار پایین استفاده میشود. این دارو به صورت تدریجی موجب کاهش وابستگی به مواد مخدر میشود. نکته مهم در روش دارو درمانی این است که اگر متادون یا داروهای ترک دیگر بدون توجه به دوز تجویز شده مصرف شوند، موجب وابستگی و اعتیاد میشوند.
مصرف مداوم مواد مخدر، با تحریک سیستم عصبی مقدار زیادی اندورفین را در مغز آزاد میکند. این حالت میتواند در تعامل با مسیر پاداش در مغز، یک تقویت کننده مثبت باشد و احساس سرخوشی را افزایش دهد. وابستگی روانی به حالتی گفته میشود که فرد بعد از مصرف مواد، تمایل بیشتری به مصرف دوباره دارد و برای دسترسی به مواد هرکاری انجام دهد. در وابستگی روانی، سلولهای عصبی به مواجهه مکرر با مواد عادت میکنند و فقط در زمان وجود یا مصرف این مواد به صورت طبیعی اعمال و وظایف خود را انجام میدهند.
وابستگی جسمی به این معناست که بدن فرد به یک ماده خاص وابستگی پیدا میکند.( حتی سیگار کشیدن از نظر فیزیکی اعتیادآور است) همچنین به معنای ایجاد تحمل نسبت به آن ماده است، به طوری که فرد برای دریافت همان اثرات به دوز بیشتری از همیشه نیاز دارد. مواد مخدر با افزایش تحمل موجب وابستگی جسمانی می شود. تحمل بدن به معنای این است که دوز اولیه به دلیل مصرف طولانی و مکرر، دیگر موجب سرخوشی نمیشود. برای مثال فردی که روزانه 3 بار تریاک مصرف میکند، به تدریج مجبور میشود روزی 5 بار تریاک مصرف کند.
مطلب پیشنهادی: ترک گل
درمان اعتیاد شامل دو بخش درمان وابستگی جسمی و درمان وابستگی روانی می باشد که درمان وابستگی روانی مهمترین بخش آن است. زیرا تاثیر بسزایی در عود دوباره مواد مخدر دارد. در درمان وابستگی جسمی، پزشک نقش بسزایی دارد در صورتی که در درمان وابستگی روانی، در کنار حمایتها و راهکارهایی که توسط روانشناس یا مشاور ارائه میشود، خود فرد نیز نقش پرنگی دارد.
ترک مواد مخدر با علائم ناخوشایندی همراه است. شدت این علائم متغیر است و به عوامل مختلفی بستگی دارد. نوع مواد مصرفی نقش به سزایی در این امر دارد اما عوامل شخصی مانند ژنتیک و متابولیسم نیز تفاوت ایجاد میکنند. علائم ترک میتواند در عرض چند ساعت پس از آخرین مصرف دارو شروع شود یا ممکن است چند روز طول بکشد تا ظاهر شوند و میتوانند از روزها تا هفتهها دوام بیاورند. در مواردی که اعتیاد فرد شدید باشد، علائم طولانی مدت ممکن است برای ماهها باقی بماند. علائم رایج ترک شامل موارد زیر باشد:
با رها مشاور، تا رهایی از مواد مخدر
بدیهی است که روش های ترک مواد مخدر مختلف متفاوت است و باید از روش درمانی متفاوتی برای ترک آنها استفاده کرد. انوع مواد مخدر و روش های ترک آن شامل :
ترک تریاک فرآیند پیچیده ای است که اغلب به کمک و حمایت حرفه ای نیاز دارد. برای مشاوره و راهنمایی شخصی، مهم است که با متخصصان مراقبت های بهداشتی یا متخصصان اعتیاد مشورت کنید.
ترک شیرهی تریاک به این صورت است که فرد مصرف را کم میکند تا آن وابستگی ایجاد شده به تدریج کاهش یابد، البته به دلیل وابستگی روانی ایجاد شده امکان بازگشت مجدد به این مواد وجود دارد.
هروئین یک ماده مخدر بسیار قوی است و ترک آن بسیار دشوار است. برخی از افراد سعی می کنند اعتیاد به هروئین را در خانه ترک کنند. اما به دلیل درد و عوارض ناشی از قطع مصرف، تصمیم به ترک تنها چند روز بیشتر طول نمیکشد، لذا ترک هروئین بدون کمک افراد متخصص به راحتی میسر نیست.
مصرف شیشه اثر بسیار جبران ناپذیری بر روان فرد میگذارد، این اثرات شامل گیجی، حالت تهو، استرس و لذا ترک ترک شیشه به مراقبت های ویژه ای احتیاج دارد، و لازم است شخص بیمار حتما تحت نظر فرد متخصص باشد.
از جمله علائم ترک گل میتوان به تحریک پذیری، اضطراب، بی خوابی، از دست دادن اشتها و نوسانات خلقی و.. اشاره کرد. این علائم بسته به فرد ممکن است از نظر شدت و مدت متفاوت باشد.
ترک متادون یک فرآیند پیچیده است که باید تحت نظارت پزشکی انجام شود. متادون یک داروی افیونی طولانی اثر است که برای درمان اعتیاد و وابستگی به مواد افیونی استفاده می شود. هنگامی که فردی تصمیم به قطع مصرف متادون می گیرد، ممکن است به دلیل وابستگی فیزیکی که در طول زمان ایجاد می شود، علائم ترک را تجربه کند. هنگام ترک متادون، به شدت توصیه می شود که از افراد متخصص کمک بگیرید.
ترک حشیش، نیز می تواند یک فرآیند چالش برانگیز باشد. کمک و حمایت حرفه ای از متخصصان و مشاوران یا گروه های حمایتی در طی کردن این پروسه بسیار حائز اهمیت است.
این ماده بشدت توهم زا است و ترک آن کمک و حمایت اطرافیان را میطلبد، لذا اگر تصمیم به ترک این مادهی مخدر دارید بهتر است از مشاور یا متخصص کمک بگیرید.
این یک ماده بسیار اعتیاد آور است که مصرف آن می تواند عواقب شدید سلامتی داشته باشد. کوکائین یک وابستگی روانی شدیدی ایجاد میکند که ترک آن را دشوار میکند وباعث می شود مصرف کنندگان بیشتر به دنبال مصرف این ماده باشند. بنابراین ترک کوکائین باید زیر نظر مشاور ترک اعتیاد انجام گیرد.
مورفین یک داروی ضد درد قوی مخدر است که معمولاً برای تسکین درد شدید استفاده می شود. این دارو با اتصال به گیرنده های مواد افیونی در مغز و نخاع عمل می کند و درک درد را کاهش می دهد. کسانی که با اعتیاد به مورفین دست و پنجه نرم می کنند و میخواهند آن را ترک کنند، بهتراست که به دنبال کمک و راهنمایی حرفه ای باشند. ترک مورفین به دلیل ماهیت اعتیادآور آن می تواند چالش برانگیز باشد و اغلب برای مدیریت علائم ترک، یک فرآیند سم زدایی تحت نظارت توصیه می شود.
پذیرش اعتیاد قبل از اقدام به درمان یک مفهوم مهم در حوزه درمان اعتیاد است. این مفهوم به معنای قبول و پذیرش وجود اعتیاد و مشکلات مربوط به آن توسط فرد مبتلا است، قبل از اینکه او بتواند به درمان و بهبودی بپردازد. پذیرش اعتیاد قبل از اقدام به درمان به فرد کمک میکند تا واقعیت و جنبههای مختلف اعتیاد را درک کند و بپذیرد. این مفهوم به فرد اجازه میدهد تا از خودش بدون سانسور یا تحریف حقایق مربوط به اعتیاد و تأثیرات آن را بپذیرد. این پذیرش اولیه معمولاً قبل از شروع درمان و مراجعه به متخصصان اعتیاد اتفاق میافتد.درمان اعتیاد معمولاً شامل مراحل مختلفی است که از جمله آنها میتوان به تشخیص، توانمندیسازی، تغییر رفتار و حفظ بهبود اشاره کرد. اما پذیرش اعتیاد قبل از اقدام به درمان مرحلهای است که فرد باید به آن توجه کند و آمادگی لازم را برای شروع درمان اعتیاد پیدا کند.
در صورتی که با مشکل اعتیاد مواجه هستید و قصد دارید که ترک کنید، میتوانید از یک مشاور ترک اعتیاد در این زمینه کمک بگیرید. البته اگه فرصت کافی برای حضور در مراکز ترک اعتیاد را نداد میتوانید از مشاوره های غیر حضوری هم بهره ببرید.
سخن نهایی
جمع بندی مشاوره ی ترک اعتیاد در واقع به معنای خلاصه کردن و تهیه یک خلاصه از اطلاعات و مشاورههای مربوط به ترک اعتیاد است. این فرایند می تواند به عنوان یک ابزار مفید در ارائه یک نمای کلی از موضوع ترک اعتیاد به کار گرفته شود، لذا کارشناسان ما در رها مشاور میتوانند راهنمایی های لازم را در اختیار شما قرار دهد.
سم زدایی یک روزه و ترک سریع انواع مخدر در کلینیک رها مشاور
برای دریافت مشاوره همین الان تماس بگیرید!