ترک اعتیاد ال اس دی (LSD)

دکتر زهرا زهره وندی
دکتر زهرا زهره وندی

دارای دکترای تخصصی روانشناسی هستند و با سالها تجربه به صورت تخصصی در مرکز رها مشاور به مشاوره و درمان اعتیاد طبق آخرین متدهای روز می‌پردازند.

LSD جزء توهم زا ترین مواد مخدرهاست که سبب می شود ترک اعتیاد LSD با افسردگی ، گریه های مداوم ، سردرگمی و اضطراب همراه باشد. ال اس دی (LSD) گیرنده های سروتونین را فعال می کند و باعث افزایش ترشح این هورمون در مغز می شود. زمانی که به ‌دلیل افزایش سروتونین تعادل بدن به‌هم‌ می‌خورد، مغز کنترل را از دست می‌دهد و فرد دچار تصورات خیالی می‌شود که به آن توهم می‌گوییم.

LSD چیست؟

LSD  از ترکیب اسید لیزرژیک ، نوعی قارچ طبیعی و ماده صنعتی دی اتیل به دست می آید و به صورت قرص و کپسول ، آدامس ، قطره ، ژلاتین شکل ، مایع و جامد«پودر کریستالی» عرضه می شود.این مواد با تاثیر گذاری روی مغز و افزایش ترشح هورمون سروتونین ؛ عضلات و دمای بدن ، حالت روحی و ادراک درگیر می شوند. اسید ، نقطه ، آفتاب زرد ، تبز ، لاکی ، بلاتر ، حیوان ، مسافرت، بلواسکایو کاغذ خشک کن از نام های دیگر LSD هستند.

عوارض مصرف LSD

عوارض ال اس دی

  • حملات عصبی و روحی ، تشدید حسی ، افسردگی ، سکته قلبی ، اوردوز ، توهمات بصری ، اضطراب
  • لرزش ، هذیان ، تعریق ، خشک شدن دهان ، آشفتگی ادراکی ، تغییرات خلقی شدید
  • اختلال در درک عمق ، حملات وحشت ‌زدگی ، اختلال در تفکر و استدلال انتزاع ، استفراغ
  • اختلال در تمرکز و توجه ، تشنج ، افزایش دمای و بدن و فشار خون ، کما و خطر مرگ
  • عدم تعادل و ناهماهنگی در حرکت ، تنفس نامنظم ، گشاد شدن مردمک چشم و واکنش به نور
  • افزایش حساسیت به صدا ، شنیدن صداهایی که وجود ندارند ، ارتعاش ، افکار عجیب
  • احساس خالی شدن سر، نگهداری دست و پا در یک حالت برای ساعت ها
  • پارانوئید شدید ، پرحرفی یا کم حرفی بیش از حد
  • اختلال در عملکرد شناختی مانند توجه، تمرکز و دقت
  • افزایش یا کاهش دما بدن، افزایش ضربان قلب و تپش قلب، گشادشدن مردمک های چشم
  • لرز، احساس گیجی و ضعف، کرختی، سوزن سوزن شدن پوست

انواع مواد مخدر

  • مواد مخدر های توهم زا

سیلوسایبین در قارچ های جادویی ، LSD، پیوت ، دی متیل ، کتامین ، دکسترومتورفان ، مشتقات گیاه شاهدانه، گل، حشیش، روغن حشیش، ماری جوانا، ناس، علف، مسکالین ، شیشه، اکستازی، اسید، تری پتامین ها، ترامادول، کروکودیل، فن سایکلیدین، لایسرگ آمیدها از جمله مواد مخدر های توهم زا هستند. این مواد با تاثیرگذاری روی سیستم عصبی مرکزی ، ادراک افراد را از واقعیت تغییر می دهد.

  • مواد مخدر های تحریک کننده

کوکائین، کراک، آمفتامین و مت آمفتامین ، محرک‌های مشتق شده از آمفتامین مانند اکستازی و مت آمفتامین از جمله مواد مخدر های تحریک کننده هستند. این مواد باعث افزایش انرژی ـ تمرکز ـ هوشیاری می شود.

ترک اعتیاد LSD

ترک اعتیاد به ال اس دی (LSD)

LSD همانند دیگر مواد مخدر های دیگر ؛ ترک آن عوارضی را به همراه دارد. از جمله این عوارض می توان به میل به مصرف دوباره ، افسردگی ، از دست دادن قدرت تشخیص واقعیت و توهم ، بازبینی توهمات ، ضعف جسمی ، بی خوابی اشاره کرد.ترک اتیاد LSD همانند دیگر مواد مخدر های دیگر ؛ ترک آن عوارضی را به همراه دارد. از جمله این عوارض می توان به میل به مصرف دوباره ، افسردگی ، از دست دادن قدرت تشخیص واقعیت و توهم ، بازبینی توهمات ، ضعف جسمی ، بی خوابی اشاره کرد.

راه های زیادی برای درمان و ترک اعتیاد وجود دارد . بعضی از این راه ها اعم از :

رفتاردرمانی دیالکتیکی نوعی روان درمانی برپایه‌ ی رویکردهای شناختی-رفتاری است که بر ابعاد روانشناختی درمان تمرکز دارد.

درمان شناختی رفتاری نوعی روان درمانی کوتاه مدت و متمرکز است که به کاربران آن در درک و شناسایی شرایط خاصی که رفتارهای اعتیاد آور تحت آن شرایط محتمل‌تر است، کمک می‌کند. با شناسایی چنین شرایطی، در مواقع لازم راحت ‌تر می‌توان از آنها اجتناب نمود یا به روشی سالم ‌تر می‌توان با آنها مواجه شد.

آموزش مهارت‌های زندگی که مهم ترین روش بعد از ترک اعتیاد است.افرادی که از لحاظ اجتماعی دچار آسیب هستند از جمله معتادان به موادمخدر، عموماً دارای مهارت های سطح پایینی برای مقابله با مسائل زندگی و چالش های موجود اجتماعی هستند. یکی از عوامل اساسی پیشگیری از اعتیاد و آسیب های اجتماعی، آگاه سازی و آموزش مهارت های زندگی کمک می کند که در جهت پیشگیری و سلامت اولیه و بازتوانی بیماران گامی مهم برداشته شود.

گروه‌ درمانی با حضور پزشک ، روانشناس و بیماران اجرا می شود. در این روش ابتدا نظر بیماران را درباره موضوع خاصی پرسیده می شود و به طور کامل راجب آن حرف میزنند و به بیماران راهکار می دهند.

تست مواد مخدر LSD

  • تشخیص LSD در خون : LSD شش تا دوازده ساعت در خون باقی می ماند. آزمایش خون معمولاً دقیق ترین نوع غربالگری سم شناسی است.
  • تشخیص LSD در ادرار LSD : تا هشت ساعت در ادرار قابل تشخیص است. پس از مصرف ، LSD به 2-oxo-3-hydroxy-LSD تجزیه می شود ، یک متابولیت اصلی دارو که در ادرار یافت می شود. تحقیقات نشان می دهد که این متابولیت برای مدت طولانی تر از LSD در بدن ماندگار می شود.
  • تشخیص LSD از روی مو : متابولیت های LSD با استفاده از تکنیک هایی به نام کروماتوگرافی گازی / طیف سنجی جرمی و کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا قابل تشخیص هستند.آزمایش های استاندارد مو تا 90 روز بعد از آخرین مصرف مواد مخدر تشخیص داده می شوند.

جمع بندی

در این مطلب به بررسی ترک اعتیاد به ال اس دی با بررسی چیستی، عوارض، روش های ترک و تست آن پرداختیم. در صورت داشتن هرگونه سوال در بخش نظرات با ما در میان بگذارید یا برای مشاوره ترک اعتیاد به مواد مخدر با مرکز رها مشاور تماس حاصل فرمایید. مرکز مشاوره ترک اعتیاد رها مشاور با سال‌ها تجربه و مشاوران مجرب در این زمینه، همراه تمام عزیزانی خواهد بود که قدم در راه ترک اعتیاد گذاشته‌اند.

رها مشاور

  1. LSD چیست ؟
  2. انواع ال اس دی کدام اند؟
  3. انواع مواد مخدر کدام اند ؟
  4. راه های درمان اعتیاد چیست ؟

 

نظرات درمان شدگان رهامشاور

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

9 + 17 =

برای دریافت مشاوره کلیک کنید!!!
تلفن گویا : 02191099132