لورازپام یکی از آرامبخش هایی است که پزشکان آن را تجویز می کنند. با توجه به خاصیت درمانی بودن این دارو، در صورت مصرف خودسرانه و بدون توجه به دز آن، افراد به آن اعتیاد پیدا می کنند. در ادامه راه هایی برای ترک لورازپام گفته شده است که به شما کمک می کند تا از بروز عوارض بسیار جدی اعتیاد به لورازپام جلوگیری کنید.
لورازپام چیست؟
قرص لورازپام یکی دیگر از داروهایی است که مانند دیازپام، آلپروزولام در دسته بنزودیازپین قرار دارد و با افزایش یک ماده ی شیمیایی طبیعی در بدن به نام گاما آمینوبوتیریک اسید در مغز موجب آرامش می شود. این دارو به صورت قرص و آمپول در بازار عرضه می شود و نوعی آرامبخش برای کنترل اضطراب و دیگر بیماری مرتبط با ذهن مانند: بی خوابی، تشنج فعال از جمله صرع، ترک الکل و تهوع و استفراغ ناشی از شیمی درمانی، بیقراری شدید، افسردگی روانی و کاهش اضطراب قبل از عمل جراحی است.
عوارض لورازپام
لورازپام یک داروی ضد اضطراب است که مشابه دیگر دارو ها عوارضی به همراه دارد. همچنین این دارو به دلیل تاثیرگذاری بالایی که دارد؛ بدون نسخه پزشک قابل دریافت از داروخانه ها نیست. از جمله عوارض مصرف لورازپام می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- اختلالات جنسی
- اختلالات خواب و بینایی
- عدم هماهنگی اعضای بدن
- احساس ناگهانی هیجان
- اختلالات و بیماری های گوارشی
- سرگیجه و اختلال در صحبت کردن
- افکار خودکشی یا صدمه زدن به خود
- تغییرات غیرعادی در حالت یا رفتار
- سردرگمی، پرخاشگری و توهم
- ضعف عضلانی و افت فشار خون
عوارض مصرف طولانی مدت لورازپام
حالت تهوع: مصرف طولانی مدت لورازپام باعث تشدید حالت تهوع می شود. در صورت ادامه پیدا کردن این حالت با پزشک تماس بگیرید.
وابستگی شدید: لورازپام فعالیت برخی نقاط کلیدی مغز را مختل می کند و باعث ایجاد وابستگی می شود. این عملکرد لورازپام موجب اعتیاد می شود.
تنفس آهسته: در موارد نادر مصرف زیاد لورازپام باعث کند شدن تنفس میشود. این عارضه بیشتر در سالمندان اتفاق می افتد.
تداخلات لورازپام
مصرف این دارو حتما باید تحت نظر پزشک مصرف شود زیرا مصرف خودسرانه این دارو با دز بالاتر که موجب خواب آلودگی می شوند؛ خطر مرگ را به همراه دارند. همچنین مصرف این دارو با دارو های مختلف در دسته قرص های خواب و مسکن، داروهای سرفه، آرامبخشهای عضلانی، داروهای ضد اضطراب و ضد افسردگی و همچنین داروهای تشنج تداخل دارد.
- پروبنکید
- متادون
- داروهای تشنج
- داروهای مسکن
- آمینوفیلین یا تئوفیلین
- داروهای درمان اضطراب
- داروهای حاوی آنتی هیستامین
- داروهای ضد افسردگی و روانپزشکی
- بابونه، اسطوخودوس و ملاتونین
اعتیاد به لورازپام
با وجود اینکه این دارو جنبه ی درمانی دارد اما مصرف بیش از حد آن می تواند از نظر روانی و جسمانی وابستگی ایجاد کند و باعث اعتیاد شود. این دارو بسیار خطرناک است و احتمال سوء مصرف آن بالا است. این دارو با الکل یا سایر داروهایی که می تواند باعث خواب آلودگی یا مشکلات تنفسی شود مانند کدئین و هیدروکودون تداخل دارد و باعث مرگ می شود. طبق تحقیقات به دست آمده؛ اعتیاد به این قرص در افرادی که سابقه مصرف مواد مخدر و الکل را دارند بسیار بیشتر است.
ترک لورازپام
بیشتر افرادی که به این دارو اعتیاد پیدا کرده اند؛ به دنبال سریع ترین راه ترک آن هستند. در صورتی که افراد لورازپام را برای مدت طولانی مصرف کرده باشند؛ ترک آن به صورت قطع ناگهانی موجب عوارض جبران ناپذیری می شود. معمولا پزشکان برای ترک لورازپام از روش کاهش دوز های این دارو به صورت آرام استفاده می کنند. همانطور که گفته شد؛ لورازپام دارویی بسیار قوی است که تاثیر زیادی بر مغز می گذارد. مصرف طولانی مدت این قرص با تحت الشعاع قرار دادن عملکرد مغز؛ اختلالاتی در مغز ایجاد می کند. به همین علت برای ترک لورازپام حتما باید به کلینیک های ترک اعتیاد مراجعه کنید. ترک ناگهانی لورازپام با علائمی همچون سردرد، مشکل خواب، بیقراری، توهم و گیجی، افسردگی، حالت تهوع یا تشنج همراه است. دیگر عوارض ترک ناگهانی قرص لورازپام عبارتند از:
ـ لرزش بدن و دشواری تمرکز
ـ افزایش فشار خون و ضربان قلب
ـ تغییرات خلقی، حمله پانیک یا هراس
در رها مشاور بخوانید: داروی ترک اعتیاد
ممنوعیت مصرف قرص لورازپام
- مصرف لورازپام برای افراد 65 سال به بالا ممنوع است.
- در صورت مبتلا بودن به گلوکوم، از مصرف لورازپام اجتناب کنید.
- دوران شیردهی، بارداری یا اقدام به بارداری از مصرف این دارو اجتناب کنید.
- در صورت مصرف الکل همراه با قرص لورازپام ممکن است حتی مرگ رخ دهد.
- در صورت داشتن سابقه تشنج یا بیماری ریوی، قلبی یا کبدی از مصرف این دارو پرهیز کنید.
کلام آخر
با توجه به عوارض کوتاه مدت و بلند مدت لورازپام، هرچه زودتر باید اعتیاد به این دارو را ترک کنید و از نظر روانی و جسمی وابستگی خود را کاهش دهید. مراجعه به پزشک و کلینیک های معتبر به سرعت درمان و همینطور به ترک اصولی کمک می کنند.
- لورازپام چیست؟
- کاربرد لورازپام چیست؟
- عوارض لورازپام چیست؟
- عوارض مصرف طولانی مدت لورازپام چیست؟
- لورازپام به چه داروهایی تداخل دارد؟
- آیا مصرف لورازپام باعث اعتیاد می شود؟
- عوارض ترک ناگهانی لورازپام چیست؟