اوردوز تریاک

دکتر زهرا زهره وندی
دکتر زهرا زهره وندی

دارای دکترای تخصصی روانشناسی هستند و با سالها تجربه به صورت تخصصی در مرکز رها مشاور به مشاوره و درمان اعتیاد طبق آخرین متدهای روز می‌پردازند.

اوردوز تریاک یکی دیگر از مشکلات رایج مصرف مواد مخدر است. اوردوز به معنای مصرف بیش از حد مواد مخدری است که دز بالای آنها باعث تشنج، اوردوز یا مرگ می شوند.

اوردوز چیست؟

اوردوز به وضعیتی گفته می شود که میزان مواد افیونی در خون با کشیدن بیش از حد مواد مخدر افزایش یابد. معمولا اوردوز زمانی اتفاق می افتد که در یک زمان فرد بیش از حد مواد مخدر مصرف کند یا اینکه در یک دوره زمانی به طور دائم مواد مخدر مصرف کنند و بدن فرد توانایی دفع سموم وارد شده را نداشته باشد. اوردوز کردن به عوامل زیر بستگی دارد:

  1. سن: با افزایش سن متابولیسم بدن کاهش می یابد. به همین علت افراد مسن در صورت مصرف مقدار بسیار کم تریاک اوردوز خواهند کرد.
  2. وضعیت سلامتی: واکنش بدن هر فرد با دیگری متفاوت است. همچنین وزن، جنسیت، مشکلات پزشکی در تحمل مواد مخدر و اوردوز موثر هستند.
  3. نحوه مصرف مواد مخدر: بعضی از مواد مخدر به صورت کشیدنی، تزریقی یا دماغی هستند که به سرعت وارد خون می شوند و تاثیر می گذارند. سرعت زیاد تاثیرگذاری آنها باعث اوردوز می شود.
  4. میزان مصرف مواد مخدر : مصرف مواد مخدر به صورت منظم‌ باعث سازگاری بدن می شود. این به معنای تحمل بیشتر بدن در برابر مواد مخدر است و در اثر مصرف مقادیر بیشتری از آن دچار اوردوز می‌شوند.
  5. مصرف ترکیبی: احتمال اوردوز با ترکیب کردن یک دارو یا ماده مخدر با سایر مواد یا الکل افزایش پیدا می‌کند. مواد و داروهای مختلف ممکن است با هم تداخل داشته و موجب مسمومیت حاد شوند.

عوارض اوردوز

مصرف بیش از حد مواد مخدر باعث بالا رفتن سموم بدن می شود. این سموم به تمام قسمت های بدن آسیب می رسانند و باعث بروز علائم زیر می شوند:

  • راه رفتن ناپایدار یا خواب آلودگی
  • رفتارهای خشونت آمیز و تهاجمی
  • مشکلات تنفسی و درد قفسه سینه
  • عدم واکنش مردمک چشم
  • بیهوشی و کما یا تشنج
  • تهوع و استفراغ
  • مرگ

اوردوز تریاک

اوردوز تریاک مانند اوردوز مواد مخدرهای دیگر است و با علائمی مشابه رخ می دهد. اولین راه درمان اوردوز، قطع کامل مواد مخدر است. ترک نکردن تریاک بعد از اوردوز منجر به مرگ ناگهانی می شود. با توجه به اینکه تریاک از نظر جسمی و روانی افراد را وابسته می کند؛ ترک تریاک در خانه نیز باید تحت نظر پزشک انجام شود.

علت اوردوز تریاک

تریاک یکی از ارزانترین مواد مخدر هایی است که باعث سرخوشی و نشئگی می شود. در صورت مصرف این ماده با دیگر مواد مخدر مانند ماری جوانا یا متامفتامین احتمال اوردوز تریاک بیشتر می‌ شود. یکی دیگر از علل اوردوز تریاک این است که افراد بدون توجه به جنبه روانی این ماده، آن را ترک می کنند و بعد از یک مدت کوتاهی که در دوران ترک تریاک هستند باز می گردند. در این هنگام مغز آنها بیشتر از هر زمان دیگری به مصرف تریاک ولع دارد. مصرف بیش از حد تریاک بعد از محرومیت باعث اوردوز می شود.

درمان اوردوز

هنگام درمان اوردوز ابتدا برای دفع مواد سمی و خارج کردن آنها از بدن، معده را شستشو می دهند.

در مرحله بعد پزشکان برای مانع جذب مواد مخدر از معده و خون از کربن فعال استفاده می کنند. در این روش مواد سمی مخدر به کربن می چسبند وهمراه مدفوع خارج می شوند.

هنگام سم زدایی پزشکان  لوله ای در مسیر هوایی بیمار قرار می دهند تا فرد بتواند حین سم زدایی نفس بکشد و تبادل اکسیژن کافی حفظ شود.

در برخی اوردوزها، داروهای دیگری برای خنثی کردن و پادزهر تأثیر دارویی که اوردوز شده لازم است.

در مراحل بعدی تزریق سرم، غربالگری زهرشناسی، عکس‌ برداری رادیوگرافی از قفسه سینه جهت بررسی ابتلا به ذات‌الریه، نوار قلب و سی تی اسکن انجام می شود.

ترک تریاک

 ترک تریاک  

همانطور که گفته شد اوردوز تریاک ممکن است به مرگ منجر شود و هرچه زودتر افراد باید از اوردوز پیشگیری کنند. تنها راه پیشگیری از اوردوز ترک تریاک به صورت اصولی است. مصرف تریاک باعث آسیب های جبران ناپذیری نظیر ایست تنفسی و مرگ می شود و ترک غیر اصولی آن به علت وابستگی روانشناختی و جسمانی سبب بازگشت دوباره می شود. از راه های اصولی ترک تریاک می توان به مراجعه به کلینیک ترک اعتیاد اشاره کرد. در کلینیک ترک اعتیاد، بیماران تحت نظر پزشکان برای درمان جسمانی و تحت نظر روانشناسان و روان پزشکان هستند تا از نظر روانی نیز این مواد مخدر را کنار بگذارند.

ترک تریاک با متادون

متادون درمانی یکی از روش هایی میباشد که بسیاری از مراکز ترک اعتیاد برای درمان اعتیاد به تریاک از آن استفاده میکنند اما این روش حتما باید تحت نظر پزشک انجام شود زیرا مصرف بیش از حد متادون نیز باعث اعتیاد می شود. برای اطلاعات بیشتر درباره ترک تریاک با متادون کلیک کنید.

کلام آخر

برای جلوگیری از اوردوز تریاک و عوارض همراه آن ابتدا باید تریاک را ترک کنید. برای ترک تریاک مراجعه به کلینیک های ترک اعتیاد بسیار ضروری است. کلینیک های ترک اعتیاد با ارائه مشاوره اعتیاد و اقدام اصولی به ترک باعث بهبودی افراد می شوند. کلینیک رها مشاور به صورت تلفنی، آنلاین و حضوری در خدمت شماست. 

  1. اوردوز چیست ؟
  2. اوردوز چه زمانی اتفاق می افتد؟
  3. اوردوز به چه عواملی بستگی دارد ؟

برای رهایی از هرگونه اعتیاد با رها مشاور تماس بگیرید، رها مشاور راهنمایی شما برای داشتن زندگی سالم

نظرات درمان شدگان رهامشاور

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پنج + چهارده =

برای دریافت مشاوره کلیک کنید!!!
تلفن گویا : 02191099132