اعتیاد به کراک

دکتر زهرا زهره وندی
دکتر زهرا زهره وندی

دارای دکترای تخصصی روانشناسی هستند و با سالها تجربه به صورت تخصصی در مرکز رها مشاور به مشاوره و درمان اعتیاد طبق آخرین متدهای روز می‌پردازند.

کراک یکی دیگر از شایع ترین مواد هایی که امروزه بین جوانان رواج پیدا کرده است. اعتیاد به کراک یکی از بدترین نوع اعتیاد است زیرا این ماده با تاثیر گذاری روی مغز و جسم باعث بروز اختلالات مختلف و همچنین آسیب های جسمی نظیر زخم کراک می شود. این عوارض به قدری خطرناک هستند که به سرعت باعث اوردوز و مرگ می شوند. در ادامه درباره عوارض بیشتر کراک نیز صحبت کرده ایم.

اعتیاد به کراک

اعتیاد به کراک از همان ابتدای مصرف آغاز می شود و ذهن و روان افراد را نشانه می گیرد. این ماده با تاثیرگذاری بالایی که دارد موجب افزایش اشتیاق و گرایش بیشتر افراد به این ماده می شود تا زمانی که فرد به این باور می‌ رسد که دیگر نمی ‌تواند بدون وجود این ماده به زندگی ادامه دهد و خود را در دام اعتیاد به کراک گرفتار می ‌بیند. اعتیاد به کراک تمام جنبه های زندگی را تحت تاثیر قرار می دهد و موجب مختل شدن زندگی اجتماعی، خانوادگی، بین فردی، شغلی، تحصیلی، روانی افراد می شود. اعتیاد به این ماده به گونه ای است که فردی که گرفتار شده است از عوارض جسمانی، روانی و محیطی آن باخبر است اما توانایی ترک آن را ندارد.

کراک چیست؟

کراک یکی دیگر از مواد مخدر هایی است که در دسته محرک ها قرار گرفته است. کراک یک ماده محرک سفید رنگ است که از جمله مشتقات کوکائین محسوب می شود و از تصفیه هروئین به دست می آید. کراک با تاثیرگذاری بر سیستم اعصاب مرکزی موجب بالا رفتن خلق و خوی و افزایش سرخوشی می شود. این ماده عملکردی مشابه کوکائین دارد اما از نظر شیمیایی متفاوت هستند. علت نام‌ گذاری کراک صدای ترک خوردگی و شکستن بلورهایی است که هنگام گرم کردن در اثر تبخیر آب ایجاد می ‌شود.

کوکائین

کراک یکی از مشتقات کوکائین است که از برگ‌ های بوته گیاهی کوکا تهیه می شود. فرم نمک پودری و فرم آزاد که از درجه خلوص بالایی برخوردار و قابل دود کردن است؛ از انواع کوکائین هستند. ماده خام فرم آزاد کوکایین، کراک نام دارد و به علت صورت نگرفتن هیچگونه فرایند شیمیایی روی کراک، این ماده ارزان تر از کوکائین است. کراک بعد از خشک شدن شکسته شده و به تکه‌هایی مثل “تکه سنگ” تبدیل می‌شود. برای ترک اعتیاد کوکائین کلیک کنید. 

عوارض مصرف کراک

عوارض مصرف کراک

همانطور که گفته شد؛ بعد از مصرف کراک، مواد های محرک موجود در آن وارد جریان خون شده و سریع به مغز می رسند و با تاثیرگذاری بر مغز موجب تغییر خلق و خو و ایجاد وابستگی می شود. بعد از مصرف کراک فرد در مدت زمان کمی حالات مختلف روانی را تجربه می کند و برخی افراد بعد از مصرف دست به خودکشی یا جنایت می زنند. معمولاً اثر مصرف کراک حدود 5 تا 7 دقیقه طول می کشد و اثر بلند مدت مصرف آن بعد از 3 تا 5 ساعت از بین می رود. تداوم در مصرف کراک ناشی از وابستگی سبب بروز عوارض زیر می شود:

  • هپاتیت
  • پرخاشگری
  • ضعف جنسی
  • مشکل ادرار
  • زخم مخاط بینی
  • تشنج یا حمله قلبی
  • پارانویا و افسردگی
  • افزایش ضربان قلب و تنفس
  • اختلالات هضم و دستگاه گوارش
  • ایجاد زخم و جوش های پوستی

یکی از شایع ترین و بدترین عوارض مصرف کراک، زخم کراک است. فرد پس از یک ماه اعتیاد به کراک یا نئشه و در حال چرت زدن و خماری بوده و یا در حال درد كشیدن است . مصرف مداوم کراک موجب تاثیرگذاری بر تمام اجزای بدن می شود و شروع به نابود کردن و پوسیده شدن بدن می کند. بعد از آن بدن دچار عفونت می شود که معمولا زخم کراک در صورت، گردن، دست و پا نمایان می شود. معمولا معتادان به کراک را موقع مرگ غسل نمی دهند زیرا اجزای بدن آن هنگام شستشو از هم جدا می شود.

آزمایش تشخیص اعتیاد به کراک

اعتیاد به کراک به یک بار مصرف هم رخ می دهد و افراد برای مصرف بیشتر مشتاق می شوند. در صورت ترک نکردن این ماده افراد به زخم کراک، بیماری و عفونت‌های شدید دچار می شوند. مصرف این ماده مخدر با آزمایش ادرار، آزمایش خون، آزمایش بزاق و آزمایش مو تشخیص داده می شود. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره تست اعتیاد کوکائین کلیک کنید. 

ترک اعتیاد به کراک

با توجه به اینکه مصرف کراک وابستگی جسمانی و روانی ایجاد می کند؛ ترک اعتیاد به این ماده بسیار سخت است. معمولا بعد از ترک مصرف این مخدر، افراد به افسردگی شدید با حالتی مانند فقدان احساس لذت، خستگی، تحریک‌ پذیری، اضطراب، خواب‌ آلودگی، بی قراری و احساس ملامت دچار می شوند. به همین علت برای ترک اصولی کراک مراجعه به کلینیک ترک اعتیاد ضروری است. همچنین در دوران ترک کراک گرایش افراد به مصرف دوباره این ماده افزایش می یابد و برای جلوگیری از این ولع افراد نیازمند حمایت روانشناس و پزشکان هستند.

کلام آخر

برای ترک اصولی کراک افراد باید به کلینیک های ترک اعتیادی مراجعه کنند که از کامل‌ ترین و مجرب‌ ترین تیم خدمات روانکاوی اعتیاد ، خدمات روانشناسی ، مددکار اجتماعی برخوردار باشد. در کلینیک های معتبر ترک اعتیاد درمان‌های دارویی، سم زدایی سریع و فوق سریع، توانبخشی و امکانات پس از درمان را به بیماران ارائه می‌ دهند که برای همیشه افراد از اعتیاد رهایی یابند.

  1. اعتیاد به کراک چگونه است؟
  2. کراک چیست؟
  3. علت نام گذاری کراک چیست؟
  4. اثر کراک چقدر است؟
  5. عوارض مصرف کراک چیست؟
  6. زخم کراک چیست؟
  7. چه آزمایش هایی باعث تشخیص کراک می شود؟

نظرات درمان شدگان رهامشاور

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوزده + پانزده =

برای دریافت مشاوره کلیک کنید!!!
تلفن گویا : 02191099132