نقش ورزش بر ترک اعتیاد و بهترین ورزش ها برای ترک

ورزش یکی از شناخته شده‌ترین روش‌های کمک درمانی ترک اعتیاد و بهبود آن است و به کنترل ولع مصرف کمک می‌کند. شنا، دویدن، دوچرخه‌سواری و پیاده‌روی از جمله بهترین ورزش‌ها برای ترک اعتیاد هستند و به کاهش و رفع نیازهای روانی، احساسات منفی و اضطراب ناشی از ترک کمک می‌کنند. همچنین ولع مصرف مجدد مواد مخدر را از شما دور می‌کند و به این ترتیب، نتایج درمان را بهبود می‌بخشد. کاهش افسردگی و استرس، سلامت قلب و عروق، حفظ سیستم ایمنی بدن از جمله تأثیرات ورزش در افراد در حال ترک اعتیاد است. شما با انجام حرکات ورزشی، شاد و سر زنده شده و در ترک دخانیات، چند قدم جلوتر خواهید بود.

تاثیر ورزش بر ترک اعتیاد چگونه است؟

تأثیر ورزش بر ترک اعتیاد اگر با روش‌هایی مانند تقویت بدن بعد از ترک اعتیاد همراه شود، بسیار بیشتر خواهد شد. ترک یک تجربه ناخوشایند است که وقتی یک ماده اعتیادآور یا یک رفتار اعتیادآور مانند قمار، قطع شود، اتفاق می‌افتد.

1- کاهش علائم ترک

علائم ترک از نظر شدت در افراد مختلف، متفاوت است. اما سندرم ترک در همه بیماران، چه کم و چه زیاد، وجود دارد. آنچه که به عنوان سندرم ترک در همه اشخاص مشترک است، تمایل به مصرف آن ماده یا انجام مجدد یک رفتار خاص است. بارها ثابت شده است که ورزش باعث کاهش استرس، اضطراب و افسردگی می‌شود. این علائم، شایع‌ترین علائم ترک هستند و فعالیت‌های بدنی می‌تواند آن‌ها را کاهش دهد. ورزش به طورشگفت انگیزی به بخشی از برنامه‌های درمانی تبدیل شده و اثبات شده است که همراه با درمان‌های شناختی-رفتاری مثل روش ماتریکس، به ترک اعتیاد کمک می‌کند. افرادی که در حال ترک الکل و در مرحله پایانی ترک به روش سم زدایی هستند، با انجام تمرینات ورزشی، تمایل کمتری به نوشیدن الکل خواهند داشت.

2- کاهش ساعات بیکاری فرد معتاد

بسیاری از افراد در اوایل ترک اعتیاد بیکار هستند و زمان زیادی را به بطالت می‌گذرانند. آن‌ها نمی‌دانند که در این زمان طولانی چه کار انجام دهند و چگونه این زمان را پر کنند. ورزش یک گزینه بسیار مناسب است و به هر شکلی که باشد، می‌تواند بخشی از این زمان را پر کند. حتی یک کلاس ایروبیک در هفته همراه با چند حرکت ورزشی متنوع، به تنهایی می‌توانند چندین ساعت طول بکشند. گذشته از آن، تایمی که جهت آماده شدن برای ورزش و استحمام بعد از آن صرف می‌شود، می‌تواند زمان زیادی را پر کند.

گذشته از این‌ها، با انجام حرکات ورزشی احساس مثبتی در شما ایجاد می‌کند؛ اما ممکن است مدتی طول بکشد تا از ورزش کردن لذت ببرید. ورزش همچنین، برای بهبودی بدن و تغییر چارچوب ذهنی شما زمان لازم است. پس اجازه ندهید افسردگی بعد از ترک اعتیاد، روی شما اثر منفی بگذارد. اول راه کنار نکشید و ورزش را کنار نگذارید.

تاثیر ورزش بر ترک اعتیاد چگونه است؟

 

نقش ورزش بر روحیه معتاد در حال ترک

مطالعات متعدد نشان داده است که افراد معتادی که اعتیادشان را با ورزش کردن ترک می‌کنند، در مقایسه با بیمارانی که اعتیادشان را بدون ورزش ترک می کنند، پس از ترک، دارای خلق و خوی بهتری هستند. محققان، یک برنامه ورزشی را که به 38 زن و مرد که به انواع مخدر از جمله، حشیش، شیشه و کوکائین استفاده می‌کردند، پیشنهاد کردند. شرکت کنندگان توافق کردند سه بار در هفته و به مدت دو تا شش ماه در تمرینات گروهی شرکت کنند. بیست نفر این مراحل را به اتمام رساندند. هنگامی که یک سال بعد مورد ارزیابی مجدد قرار گرفتند، پنج نفر به طور کامل مصرف مواد مخدر را ترک کرده بودند و 10 نفر مصرف خود را کاهش داده بودند. از دیگر آثاری که فعالیت بدنی مناسب بر روحیه فرد معتاد دارد، به صورت زیر است:

  • ایجاد حالتی که آن‌ها را از ولع داشتن به مصرف دخانیات منحرف می‌کند.
  • تأثیر مثبت بر ارتباطات و تعاملات اجتماعی و قوی کردن آن.
  • کمک به درمان افسردگی و اضطراب

نقش ورزش بر روحیه معتاد در حال ترک

 

نقش ورزش بر جسم شخص در حال ترک

ورزش به بهبودی بدن و مغز شما کمک می‌کند. با تقویت عضلات بدن، ترک با سرعت و نتیجه بهتری همراه خواهد بود. تحقیقات به وضوح نشان می دهد که ورزش هم به افرادی که در حال ترک اعتیاد هستند و هم به سایر افراد، کمک می کند تا به تناسب اندام ایده آل برسند و این تناسب اندام را در طولانی مدت حفظ کنند.

سرطان و مشکلات قلبی و عروقی، از عوارض تریاک، هروئین، سیگار و بسیاری دیگر از دخانیات است. فعالیت بدنی و تحرک مناسب نه تنها شما را از این بیماری را دور می کند، بلکه سیستم ایمنی بدن‌تان را قوی کرده و می‌تواند به کاهش بی‌قراری های بعد از ترک نیز کمک کند.

فعالیت بدنی مناسب می‌تواند میزان اتصالات عصبی جدید در مغز را افزایش دهد. این امر به شما کمک می‌کند تا مغز شما از صدمه‌های ناشی از دخانیات و داروهای ترک، التیام یابد. همچنانکه با نرمش کردن، بدن و ذهن به حالت طبیعی خود باز می‌گردد، مشکلات بی خوابی بعد از ترک اعتیاد نیز رخت برمی‌بندد و شما رفته رفته به یک برنامه خواب طبیعی دست پیدا خواهید کرد.

نقش ورزش بر جسم شخص در حال ترک

 

بهترین ورزش‌ها برای ترک اعتیاد کدامند؟

تعریق بیشتری که پس از انجام برخی حرکات ورزشی ایجاد می‌شود، باعث می‌شود احساس شادابی و نشاط بیشتری داشته باشد. بهترین ورزش‌ها برای ترک اعتیاد عبارتند از:

1- یوگا

حرکات یوگا، سلامت جسم و روح شما را تضمین می کند. انجام یوگای قدرتی، باعث تقویت بدن و آزاد شدن دوپامین می‌شود. این امر فرد را آرام کرده و نمی گذارد استرسِ ترک، او را دوباره به سمت دخانیات سوق دهد.

بهترین ورزش‌ها برای ترک اعتیاد، یوگا

 

2- ورزش های گروهی

ورزش های گروهی نسبت به ورزش های انفرادی ارزش بیشتری دارند. به دلیل اینکه افراد و دوستان سالمی با شما همراه هستند شما نیز با دیدن آن ها انگیزه می گیرید که از اعتیاد دوری کرده و مانند آن ها شاد و سرحال باشید.

3- پیاده‌روی و دوچرخه سواری

پیاده روی و دوچرخه سواری میل فرد به مواد مخدر را از بین می برد و عملکرد مغز را بهبود می بخشد.

پیاده‌روی و دوچرخه سواری برای ترک اعتیاد

 

4- ورزش‌های قدرتی

 ورزش های قدرتی بیش از ورزش های عادی مثل دویدن و پیاده‌روی برای ترک اعتیاد مؤثر هستند. شنا، پرورش اندام، از جمله ورزش های قدرتی هستند که با انجام آن ها می توانید فکر و بدن خود را از مصرف مواد مخدر حفظ نمایید.

 

تماس با رهامشاور

 

فهرست مطالب

نظرات درمان شدگان رهامشاور

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای دریافت مشاوره کلیک کنید!!!
مشاوره تلفنی رایگان پیش از ترک

سم زدایی یک روزه و ترک سریع انواع مخدر در کلینیک رها مشاور

برای دریافت مشاوره همین الان تماس بگیرید!

تماس با مشاوران : 09353030968