ترک مصرف شیشه با سایر مخدرهای موجود تفاوتهایی دارد. زیرا شیشه مادهای محرک و صنعتی بوده و جزء دخانیات پرمصرف به شمار میرود. ترک شیشه با قرص ب2 یکی از روشهای مؤثر برای ترک این ماده مخدر به شمار میرود. در این مورد می توان از قرص، پد، آمپول و ایمپلنت B2 که جدیدترین روش است، بهره برد. مصرف مواد مخدر از هر نمونهای که باشد زیان آور بوده و امکان دارد آسیب های جدی و جبران ناپذیری را برای سلامتی جسم و روح فرد بیمار ایجاد کند. اما واقعیت این است که عوارض شیشه چند برابر خطرناک تر از سایر مواد اعتیادآور می باشد. برای افرادی که تصمیم به ترک شیشه با قرص ب 2 گرفتهاند، به طور معمول در کلینیک و توسط پزشک متخصص تجویز میشود.
روش های ترک شیشه با قرص ب2
متادون و ب2 از رایج ترین داروهایی هستند که به عنوان داروی جایگزین استفاده می شوند. اما باید به این نکته توجه داشت که مصرف بیرویه آن ها ممکن است عواقب و صدمات جبرانناپذیری را برای فرد ایجاد کند. چرا که مصرف خودسرانه، وابستگی شدیدی در فرد ایجاد کرده که ترک کردن آن ممکن است به مراتب بسیار دشوارتر از هروئین و شیشه باشد. بنابراین، مصرف این نوع قرص به طور کامل آزاد نیست.
به طور کلی، ترک شیشه با ب 2 به طرق مختلفی قابل انجام است:
- قرص خوراکی: این قرص به صورت زیر زبانی مصرف میشود. این روش اگرچه به دلیل آسان بودن مصرف رایجتر است، اما احتمال جذب آن فقط ده درصد میباشد. بنابراین، استفاده از قرص خوراکی، علائم ترک اعتیاد کمتری در فرد ایجاد می کند.
- پد: در این روش، دارو به صورت چسب بر روی پوست گذاشته میشود. بدین طریق مقدار خاصی از آن توسط پوست جذب می شود. در این روش میتوان دوز مشخصی از دارو را به جریان خون منتقل نمود.
- آمپول: مصرف آمپول ب2 و همچنین بوپرنورفین، به دلیل جذب زیاد، عوارض بیشتری نسبت به سایر روشها به دنبال دارد. بنابراین میبایست در دورههای تعیین شده که معمولاً به صورت یک بار در ماه است، مصرف شود.
- ایمپلنت بوپرنورفین: استفاده از ایمپلنت جدیدترین روش ترک شیشه با قرص ب2 به شمار میآید. اما مصرف بی رویه این روش نیز عوارض خاص خود را به دنبال خواهد داشت. بنابراین باید توسط افراد متخصص تجویز گردد.
نحوه ترک شیشه با قرص ب2 چگونه است؟
قرص ب2 اثری شبیه به مورفین در بدن ایجاد میکند و به عنوان یک داروی مسکن نیز استفاده میشود. به همین علت جهت ترک مخدرهای مختلف از قبیل شیشه مورد استفاده قرار میگیرد.
از آنجا که خاصیت اعتیاد آوری داروهایی مانند متادون و b2 نسبت به شیشه کمتر است، برای درمان اعتیاد به روش تدریجی، بسیار کارآمد هستند. مقدار دوز مصرفی این دارو نیز معمولاً در مرحله سم زدایی و توسط پزشک تعیین میشود. به طور معمول، میبایست این دارو را حداقل 12 ساعت پس از مصرف مواد مخدر مصرف نمایید. اما این روند با توجه به وضعیت جسمانی شما و میزان تأثیر دخانیات بر بدن شما، ممکن است توسط پزشک معالج تغییر نماید.
نکته دیگر اینکه توصیه می شود، حتماً از خدمات روانپزشکی اعتیاد نیز بهره ببرید. چرا که مواد مخدر صنعتی همچون شیشه و کمیکال، وابستگی روانی بسیار شدیدی در فرد ایجاد کرده که به راحتی نمی توان آن را رها کرد.
در واقع کمک گرفتن از علم روانشناسی در کنار استفاده از داروهای جایگزین میتواند در فرآیند ترک بسیار کارآمد باشد. همچنین عوارض مصرف شیشه این الزام را ایجاد میکند که ابتدا روح و روان بیمار درمان شده و سپس برای ترک اقدام شود. به همین دلیل نباید تنها به استفاده از قرص b2 اکتفا کرد. بهتر است در کنار آن، از روشهایی همچون روانشناسی ترک اعتیاد، مشاوره و گروه درمانی نیز استفاده شود.
آیا ترک شیشه با قرص ب 2 به تنهایی کافی است؟
پس از مصرف شیشه مخدر، فرد دچار سرخوشی و یک نوع شادی کاذب میشود. همچنین میزان انرژی فرد مصرف کننده به صورت فوق العادهای بالا رفته و ممکن است توهم شدید در او ایجاد شود. امروزه شیوهها و روشهای جایگزین مختلفی جهت ترک این مخدر صنعتی در حال انجام است که بتوان این مواد را به مرور زمان و به صورت تدریجی ترک نمود. از جمله روشهای جایگزین با هدف ترک تدریجی شیشه، می توان قرص b2 یا قرص بوپرنورفین را نام برد. باورهای غلطی در رابطه با این دارو در جامعه وجود دارد. این موضوع باعث شده است که مصرف آن بیش از گذشته به صورت خود سرانه انجام پذیرد.
بر اساس باورهای عامیانه این دارو به تنهایی میتواند باعث ترک شود، اما در واقع این گونه نیست و در پروسه ترک باید نکات مهمی در نظر گرفته شود. در واقع اگر به صورت صحیح و کنترل شده مصرف نشود، قدرت اعتیاد آوری دارد. بنابراین توصیه میشود مصرف آن مطابق با تجویز پزشک و در دوزهای تعیین شده باشد.
بر خلاف این باور اشتباه که در جامعه رواج یافته، قرص ب2 به هیچ عنوان نمیتواند به طور تضمینی و صد در صد اعتیاد را ریشه کن کرده و از بین ببرد. در واقع مصرف آن، تنها بخش کوچکی از پروسه ترک را بر عهده دارد و میتواند با کمکها و راهنماییهای پزشک در روند ترک، تاثیرگذار باشد.
سخن آخر
ترک شیشه با قرص ب 2 جهت ترک تدریجی اعتیاد به عنوان جایگزین مورد استفاده قرار میگیرد. این پروسه باید توسط پزشک متخصص و با توجه به وضعیت و شرایط بیمار انتخاب و تجویز شود. به این نکته توجه کنید که جهت ترک مواد مخدر و داروهای اعتیاد آور مختلف مانند شیشه، تریاک، هروئین و… نباید به صورت خودسرانه عمل کنید یا به صورت ناگهانی آن را ترک کنید. چرا که ترک ناگهانی یا مصرف بی رویه این داروها پیامدهای جبرانناپذیری همچون کما و فوت ناگهانی را به دنبال دارد. امروزه استفاده از روش های تدریجی ترک اعتیاد مواد مخدر مختلف بسیار رواج دارد. در واقع به جرأت میتوان گفت که روشهای تدریجی بسیار مؤثرتر از سایر روشها عمل میکند. همچنین بر اساس مطالعات انجام گرفته، ثابت شده که روشهای تدریجی بدون بازگشت هستند. بکارگیری روش های تقویت بدن بعد از ترک اعتیاد، کمک زیادی به در ترک ماندن شما خواهد کرد.
اگر در این مورد با سؤالی مواجه هستید و نیاز به راهنمایی دارید، با متخصصان ما در مجموعه رها مشاور ارتباط برقرار کنید. می توانید تماس بگیرید، در قسمت دیدگاه کامنت بگذارید و یا مراجعه حضوری داشته باشید.