اعتیاد به متادون میتواند تمامی جنبههای زندگی یک فرد را تحت تأثیر خود قرار دهد. برای افراد معتاد، ترک اعتیاد، واژهای هولناک است. به همین دلیل، آن ها از ترک فراری هستند و گاه ترجیح می دهند ترک را از منزل خود آغاز کنند. اگر قرار است ترک این ماده در خانه انجام شود، بهترین روش ترک اعتیاد به متادون در منزل چیست؟
ترک اعتیاد به متادون در منزل
متادون داروی مخدری است که جهت درمان و کاهش دردها تجویز میگردد به همین دلیل افراد معتاد به مواد مخدر برای ترک از این دارو و کاهش عوارض غیر قابل تحمل از آن استفاده میکنند. بسیاری از معتادان ،متادون را جایگزین مادهی مخدر میکنند و سعی دارند تا با این جایگزینی اعتیاد خود را ترک کنند. اما باید بدانید که متادون خود اعتیاد آور است و مصرف بدون نظر پزشک سبب وابستگی میشود.
شواهد نشان می دهد بسیاری از کسانی که به متادون اعتیاد پیدا کردند، پس از گذشت مدتی، دیگر از مصرف متادون لذت نمی برند بلکه فقط بدن آن ها به این ماده مخدر عادت کرده و آن ها برای سرکوب میل شدید آن را مصرف میکنند.با گذشت زمان و بلوکه شدن بدن در مقابل تاثیر متادون،مصرف کننده برای دریافت تجربه لذت اولیه ممکن است به مواد مخدرهای سنگین تری همچون شیشه و هروئین روی بیاورند.
خبر خوش آن است که با حفظ برخی نکات، میتوانید به ترک متادون، حتی در منزل خود بپردازید. این کار حتماً باید با همراهی پزشک و کمک گرفتن از افراد حرفهای صورت گیرد زیرا ترک خودسرانه و ناگهانی ممکن است با سکته مغزی و قلبی همراه شود. همچنین پزشک در درمان افسردگی بعد از ترک، کمک خوبی به شما میکند.. پزشکان متخصص و مشاوران ترک اعتیاد در رها مشاورمیتوانند به شما کمک میکنند تا مراحل را آسان تر پشت سر بگذارید.
حقایقی در رابطه با ترک متادون در منزل
برخی گزارشها حاکی از آن است که افرادی که خودشان به تنهایی اقدام به ترک متادون در منزل کردهاند، پس از مدتی دوباره به مصرف آن روی آوردهاند. در برخی موارد، حتی فوت نیز گزارش شده است. چرا که یکباره نمیتوان سموم ناشی از اعتیاد را از بدن خالی کرد. از سوی دیگر، برخی از افراد ناشی، ترک متادون با کلونازپام را پیش میگیرند. بنابراین، تأکید ما بر این است که قبل از اقدام، جوانب مختلف این کار را مدّ نظر قرار دهید. به منظور سم زدایی متادون، از مطمئنترین داروها استفاده کنید.
از طرفی این موضوع اثبات شده است که اگر افراد معتاد در مکانی که میخواهند ترک کنند، بیشترین احساس امنیت و آسایش را داشته باشند، قطع به یقین مراحل ترک آنها با موفقیت همراه است.
برای آنکه این پروسه با موفقیت انجام شود، سعی کنید که انگیزههای درونی شخص مبتلا را برای ترک، بیشتر و بیشتر کنید. چرا که قبل از هر چیز، دنبال کردن بهترین روش ترک اعتیاد نیازمند دلایل و هدفهای بزرگ و قوی است.
مراحل ترک متادون
ترک متادون در منزل اگر به تنهایی و بدون مراقبت متخصص باشد، با عوارضی همراه است ترک ناگهانی آن میتواند تأثیرات مخربی بر مغز، روان و جسم داشته باشد. ترک متادون به دو مرحله کلی تقسیم میشود.
مرحلهی حاد: علائم ترک متادون معمولا ۳۰ ساعت بعد از آخرین مصرف آغاز میشوند و فرد بعد از ۵ الی ۷ روز وارد مرحله سم زدایی میگردد
مرحله ثانویه: پس از عبور از مرحله سم زدایی و پاک شدن بدن از مخدر متادون وارد فرد وارد مرحله ثانویه میشود.این مرحله عارضه های روانی ناشی از ترک مصرف برای فرد ایجاد میشود این مرحله ممکن است برای هفتهها و حتی تا ۸ ماه ادامه داشته باشند پس از قبل برای آنها آماده باشید.
عوارض جانبی ترک متادون
عوارض ترک ناگهانی مواد مخدر بسیار وابسته به مدت زمان استفاده از مواد، علائم فیزیکی و … دارد. برخی از شایعترین عوارض ترک متادون در منزل عبارتست از:
- سردرد و سرگیجه
- دردهای بدن
- بیقراری
- تعریق
- حالت تهوع و اسهال
- تب یا لرز
- بی خوابی بعد از ترک اعتیاد و توهم
- عصبانیت غیرمنطقی
- افسردگی
- از دست دادن اشتها
- اضطراب و تنش
ترک متادون با دارو در خانه
برای تسکین علائم شدید ترک که برای بسیاری افراد غیر قابل تحمل است میتوان از داروهای ترک اعتیاد بوپرنورفین، نالوکسون و کلونیدین استفاده کرد.این داروها از جمله داروهایی هستند که برای آسان کردن فرایند ترک و کاهش برخی از علائم دردناک استفاده میشوند.
نالترکسون سم زدای قوی است که علائم ترک را ۲ یا ۳ روز کاهش میدهد . کلونیدین جهت سم زدایی به اندازه بوپرنورفین موثر نیست، اما علائمی مانند اضطراب، تحریک، درد عضلانی، عرق کردن، آبریزش بینی و گرفتگی مفصلی را کاهش میدهد
روش سنتی ترک متادون
روش سنتی ترک متادون به صورت تدریجی صورت میگیرد. این روش معمولا ۵ الی ۷ هفته طول میکشد. در این روش فرد معتاد ابتدا مصرف متادون را تا ۳۰ میلی گرم در روز کاهش میدهد. پس از آن مصرف خود را هر هفته به میزان ۵ میلی گرم کم می کند تا میزان مصرف به ۲۰ میلی گرم برسد.
سپس هر هفته میزان کمتر از ۵ میلی گرم از مصرف خود را کاهش دهید تا به صفر برسد. این روش از روش ترک ناگهانی موثرتر است اما با این حال باید برای ترک موثر متادون باید حتما زیر نظر مشاوران متخصص قرار بگیرید زیرا مشاوران مجرب تا زمانی که وسوسه مصرف به طور کامل از بین برود شما را ساپورت میکنند. به طور معمول ذروند ترک متادون از ۶ ماه تا ۱ سال وقت میبرد.
بی خوابی ترک متادون چند روز است؟
مدت زمان اختلال خواب در این دوران به فاکتورهایی مثل میزان دوز مصرفی، مدت زمان مصرف، سن و شرایط جسمانی فرد معتاد بستگی دارد در نتیجه میتواند از چند روز تا چند سال متغیر باشد. به طور معمول یک هفته طول میکشد تا روال خوابیدن فرد به حالت عادی برگردد. اما در بسیاری از افراد این اختلال در خوابیدن تا 6 ماه الی یکسال به طول انجامیده است.برای رفع اختلال خواب ناشی از ترک متادون از مشاوران متخصص ما در رها مشاور میتوانید راهنمایی بگیرید.
در رهامشاور بخوانید:دلیل بی خوابی بعد از ترک اعتیاد و درمان آن
سخن آخر
ترک اعتیاد یکی از پیچیدهترین کارهاست. چرا که سیستم بدنی تمام افراد، با یکدیگر متفاوت است. هیچگاه نمیتوان تعیین کرد که بدن فردی که به متادون معتاد شده است، در زمان ترک چه واکنشی را نشان میدهد. بنابراین، اگر شما از آن دسته از افرادی هستید که تمایل به ترک متادون در منزل دارید باید به نکات عنوان شده در این مطلب توجه نمایید.
همچنین اضطراب های شدیدی که به دلیل ترک ناگهانی مواد مخدر به وجود میآیند، قطعاً اثرات بدی بر سلامت و روان فرد میگذارد. گاهی ممکن است فرد مبتلا به دلیل عدم آگاهی، با انجام دادن برخی روشهای خودسرانه، باعث بروز پیامدهای خطرناکی شود. بنابراین، بهترین روش ترک اعتیاد به متادون در منزل، همراه با یک مشاور و مختصص اثر بخش و مطمئن خواهد بود. نقش ورزش بر ترک اعتیاد را همواره در نظر داشته باشید و تقویت بدن بعد از ترک اعتیاد را فراموش نکنید.
بررسی اعتیاد به متادون، جزء آزمایش اعتیاد ازدواج است. اگر به این مخدر وابسته و در صدد ترک برای ازدواج هستید، دقت بیشتری در فرایند درمان خود داشته باشید. اگر در این زمینه با سؤالی مواجه هستید یا نیاز به راهنمایی دارید، با متخصصان ما در رها مشاور ارتباط برقرار کنید.
- از متادون در چه مواردی استفاده میشود؟
- محیط و مکان ترک چه تاثیری بر فرد میگذارد؟
- ترک متادون چند مرحله دارد؟
- عوارض جانبی ترک متادون چه مواردی است؟
- بی خوابی ترک متادون چند روز است؟
12 دیدگاه