داروی ترک اعتیاد

دکتر زهرا زهره وندی
دکتر زهرا زهره وندی

دارای دکترای تخصصی روانشناسی هستند و با سالها تجربه به صورت تخصصی در مرکز رها مشاور به مشاوره و درمان اعتیاد طبق آخرین متدهای روز می‌پردازند.

خماری شدید ناشی از قطع مصرف مواد مخدر، دردهای شدید عضلانی به خصوص در ناحیه پشت پا ،افسردگی پس از دوره ی ترک ، اضطراب ، بیقراری، نامیدی، بی اعتمادی،بیخوابی،وسوسه های وحشتناک برای اتفادهی دوباره از مواد مخدر و دیگر مشکلاتی که قطع مصرف مخدر و ترک اعتیاد برای شخص در پی دارد،افراد را به استفاده از داروی ترک اعتیاد سوق میدهند.داروهای ترک اعتیاد عوارض قطع مصرف مخدر را به طرز چشمگیری کاهش میدهد. در ادامه به چند داروی ترک اعتیاد که اثراتی مثبت بر فرد میگذارند میپردازیم.

در رهامشاور میتوانید بخوانید:نقش ورزش بر ترک اعتیاد و بهترین ورزش ها برای ترک

درمان اعتیاد

اعتیاد یک بیماری ست همانطور که برای درمان دیگر بیماری ها به متخصص و پزشک مراجعه میکنید برای درمان بیماری اعتیاد نیز باید از راهنمایی های متخصصان در زمینه ترک اعتیاد بهره  جویید . مشاوران ترک اعتیاد برای کمک به تسریع روند دوره ی نقاهت ترک مصرف و کاهش چشم گیر دردهای ناشی از خماری از داروهای متفاوتی استفاده میکنند.منطقی ست که همانند دیگر داروهای شیمیایی داروهای ترک اعتیاد نیز دارای عوارض جانبی باشند اما با این حال این داروها کمک بسیاری به کاهش وابستگی های جسمانی فرد معتاد میکنند و در کاهش درد خماری موثر هستند.

داروی ترک اعتیاد

داروی ترک اعتیاد انواع مختلفی دارد که پزشک و متخصص ترک اعتیاد با توجه به ویژگی های فرد مصرف کننده مانند میزان مصرف،سن،جنسیت،مدت مصرف و … نوع خاصی را برای وی تجویز میکند. متخصصان ترک اعتیاد داروهای ترک اعتیاد را بر حسب علم خود در دوز های محدود و مطمئنی تجویز میکنند زیرا داروی ترک اعتیاد خود نیز اعتیاد آور است.بسیار افرادی بودند که خودسرانه برای رهایی از اعتیاد به مخدر مصرفی خود ، به امید تسریع روند ترک و جلوگیری از درد خماری بدون راهنمایی از پزشک ، در دوزهای بالا و سنگینی از داروهای ترک اعتیاد استفاده کردند و بعد از مدتی متوجه شدند که حالا به خود این دارو اعتیاد پیدا کرده اند.بنابراین در مصرف داروهای ترک اعتیاد احتیاط کنید و حتما با پزشک مشورت کنید.

 

در رها مشاور بخوانید:بهترین نوشیدنی ها برای ترک اعتیاد |تقویت بدن در دوران ترک

دسته بندی داروهای ترک اعتیاد بر حسب نوع مواد مصرفی:

الف) الکل : دی سولفیرام، نالتروکسان، آکامپروسات

ب) نیکوتین :فرآورده های نیکوتین دار (برچسب، آدامس، قرص)، بوپرنورفین، وارنیکلین

پ) مواد مخدر افیونی: متادون، بوپرنورفین

انواع داروی ترک اعتیاد

متادون:یکی از موثرترین و رایج ترین داروهای ترک اعتیاد متادون است که پزشک متخصص با توجه به نوع مخدر مصرفی در دوزهای متفاوتی آن را برای افراد تجویز میکند. متادون در مرحله سم زدایی مواد مخدر به خصوص تریاک و هروئین کاربرد بسیاری دارد.در این مرحله متادون به کاهش دردهای خماری و تسکین و فرونشینی علائم ترک کمک شایانی میکند.

کلونیدین:یک داروی غیر اپیوئیدی ست که به صورت خوراکی تجویز می‌شود و در بیماران سرپایی دوز مصرفی آن بیشتر از ۱ میلی گرم در روز نیست.از کلونیدین برای کاهش علائم خماری و ترک مانند لرز، ریزش اشک، خمیازه، کرامپ های شکمی، تعریق درد های عضلانی، تهوع، استفراغ و اسهال استفاده میکنند اما باید بدانید که خود این دارو دارای عوارضی همچون خواب آور بودن و افزایش فشارخون است.

 

آنتی هیستامین و ضد افسردگی:یکی از شایع ترین علائم ترک اعتیاد اضطراب،بی قراری و بی خوابی ست که برای درمان این علائم از داروهای ضد افسردگی سه حلقه ای مثل آمی تریپتیلین و همچنین داروهای آنتی هیستامینی مانند دیفن هیدرامین و هیدروکسی زین و . . . استفاده میشود.

بوپرنورفین: یا b2 یکی از جدیدترین داروهای ترک اعتیاد که در دوران سمزدایی استفاده میشود داروی بوپرنورفین است این دارو بسیار شبیه به متادون است و به احتمال بسیار کمی وابستگی جسمانی ایجاد می‌کن به همین دلیل بعد از قطع این دارو، نشانه های ترک ناشی از قطع کردن دارو برای فرد ایجاد نمیشودو یا علائم ترک بسیار کمتری از متادون خواهد داشت.

آنتاگونیست:. یکی از روش‌های درمانی معتادان به طریق دارویی استفاده از آنتاگونیست هاست .آگونیست یک ماده‌شیمیایی در سلول است که به گیرنده‌های آن سلول متصل شده و باعث واکنش آن سلول میگردد. در اصل آگونیست تقلیدکننده عمل یک ماده مانند ماده ی مخدر وارد شده در بدن است. آنتاگونیست نیز ماده ای ست که  با مسدود کردن محل اتصال مانع از اتصال و عمل تقلیدی آگونیست می‌گردد.به همین علت در رفع عادت مخرب اعتیاد موثر است.

نالتروکسان:نالتروکسان یکی از انواع درمانهای آنتاگونیستی است. این دارو محل اثر مولکول های شیمیایی مواد را مسدود کرده و مانع از رسیدن آن ها به گیرنده ها و اثربخشی آن ها می‌شود این دارو برای تشخیص و درمان مسمومیت های ناشی ازمواد مخدر و کمای ناشی از آن استفاده میشود.

دی سولفیرام:یکی از نخستین داروها در گروه «ضد می خوارگی» دی سولفیرام است. مصرف الکل، سطح استالدئید را افزایش می‌دهد بنابراین شخص مست میشود . مصرف دی سولفیرام آنزیم تسریع کننده تجزیه استالدئید را در خون مهار می‌کند و علائم مستی و می خوارگی را از بین میبرد.

لوو – آلفا استیل – متادول:لام  یکی از داروهایی که در درمان های زیستی مورد استفاده قرار می گیرد.این دارو ماده افیونی مصنوعی و یا یک آگونیست مرکب از مواد افیونی است که عملکرد شبیه مرفین دارد، اما اثرات ماندگار طولانی تری نسبت به سایر مواد افیونی دارد. مدت اثر این دارو بین ۴۸ تا ۷۲ ساعت است و تنها سه بار در هفته تجویز می‌شود و سودمندی و ایمنی لام شبیه به متادون است.

شربت تریاک: این شربت جایگزین ماده مخدر شده و در تسکین درد ناشی از ترک موثر میشود.

عوارض داروهای ترک اعتیاد

داروهای ترک اعتیاد علاوه بر اثر درمانیشان عوارض جانبی نیز دارند که شامل:

  • بی اشتهایی
  • کاهش وزن
  • بی خوابی شدید
  • تنگی نفس
  • ورم های پوستی بخصوص در ناحیه سر و گردن
  • تهوع و استفراغ
  • زرد شدن سفیدی چشمها
  • ادرار تیره رنگ
  • میل به مصرف شدید
  • و گاهاً بازگشت مصرف مجدد مواد مخدر

در نهایت باید بگوییم که قبل از تصمیم به ترک اعتیاد خودسرانه حتما با مشاوران مجرب در رها مشاور در تماس باشید تا از راهنمایی های متخصصین مجرب در این مرکز مشاوره استفاده کنید زیرا همانطور که بارها در مقاله به آن اشاره شد ترک ناگهانی و خودسر عوارض جبران ناپذیری برایتان باقی خواهد گذاست.

 

 

  1. چه داروهایی برای ترک الکل استفاده میشود؟
  2. متادون در چه مواردی استفاده میشود؟
  3. عوارض کلونیدین چیست؟
  4. برای درمان اضطراب از چه دارویی استفاده میشود؟
  5. عوارض مصرف داروهای ترک اعتیاد چیست؟

 

نظرات درمان شدگان رهامشاور

24 دیدگاه

  • محمد, 12 آذر 1401 @ 10:32 ق.ظ پاسخ

    سلام من ۱۵ گرم تریاک رو میجوشنم صاف میکنم و طی یک هفته شربتی تریاک خودساز رو بصورت روزی ۳ قاشق غذاخوری مصرف میکنم کم اوردم و خسته شدم ولی جرات ترک ندارم چون میدونم چه باید بکشم این قرصها رو با دوز مصرف چند روز رو اگر دارید من بخرم باسپاس

    • تحریریه رها مشاور, 13 دی 1401 @ 9:43 ق.ظ پاسخ

      سلام دوست عزیز
      شربت تریاک که درست می‌کنید تنها راه ترک نیست برای ترک شربت حتما درمان روان شناسی و روانپزشکی دارویی لازم است .مرکز رها ترک های موفق زیادی از شربت دارد همچنین با هماهنگی می توانید در گروه درمانی مرکز شرکت کنید.

    • محمد, 9 تیر 1402 @ 4:29 ب.ظ پاسخ

      سلام داداش من از خدام بود مصرف تو را داشتم.روزی ۱۰۰ سی سی متادون مصرف میکنم بازم برای ترک اقدام میکنم. همون شربت را درست کن روزی ۳ قاشق بخور ۳ قاشق آب بریز ادامه بده تا طعم آب بده مدت زیادی طول میکشه ولی ۱ ماه بعد هم آبی که میخوری مرفین داخلش هست ولی خیلی کم هست.نظر من ۳ ماه اینکار را بکن و دیگه نخور. هیچ مشکلی هم برات پیش نمیاد

  • بهمن مدامی, 14 آذر 1401 @ 8:30 ب.ظ پاسخ

    من تریاک میخورم لطفا نام داروهای کمکی جهت ترک ودرمان برایم ارسال نمائید قبلا از مساعدت شما سپاسگذارم

    • تحریریه رها مشاور, 13 دی 1401 @ 9:30 ق.ظ پاسخ

      سلام
      مرکز رها مشاور ترک اعتیاد مرکز خصوصی می‌باشد و دارو و مشاوره روانشناس و روانپزشک به صورت آنلاین و حضوری انجام می‌شود.یک دارو برای ترک وجود ندارد و برای هر فرد هم فرق می‌کند.

  • حمید, 25 اسفند 1401 @ 10:46 ب.ظ پاسخ

    قرص متادون یا زیر زبانی برای ترک واقعا احمقانه است

  • ندا, 28 خرداد 1402 @ 4:50 ب.ظ پاسخ

    سلام و خسته نباشید. از چه ساعتی پاسخگو هستید، با شماره ای که گذاشتید تماس میگیرم جواب نمیدید

    • تحریریه رها مشاور, 26 تیر 1402 @ 8:01 ب.ظ پاسخ

      سلام
      ساعت پاسخگویی ما 9 تا 9 هست
      اگر در روبیکا یا ایتا پیام بگذارید حتما پاسخ می دهیم و اگر تهران تشریف دارید حتما برای مراجعه حضوری هماهنگ شوید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

1 × 3 =

برای دریافت مشاوره کلیک کنید!!!
تلفن گویا : 02191099132